Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024
trikaladay.gr / Τοπικά / Διανομή τροφίμων σε αστέγους των ΔήμωνΤρικάλων, Καλαμπάκας, Πύλης και Φαρκαδόνας

Διανομή τροφίμων σε αστέγους των ΔήμωνΤρικάλων, Καλαμπάκας, Πύλης και Φαρκαδόνας

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων σε συνεργασία με τους Δήμους του νομού ολοκλήρωσαν το μεγαλύτερο μέρος του έργου «Παροχή τροφίμων σε αστέγους και άτομα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας που διαβιούν σε συνθήκες στέγης οι οποίες δεν εξασφαλίζουν δυνατότητα καθημερινής σίτισης και διατροφής». Το συγκεκριμένο έργο χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας μέσω της Περιφέρειας Θεσσαλίας και ξεκίνησε μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας και των 19 – ενταγμένων στο πρόγραμμα – Δήμων της Θεσσαλίας Το πρόγραμμα αυτό είναι συνολικού προϋπολογισμού 250.000 ευρώ και όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κος Αγοραστός (κατά την υπογραφή του πρωτοκόλλου) «Ολοκληρώσαμε πρώτοι, χάριν στις μεγάλες προσπάθειες των υπηρεσιών μας αλλά και των υπηρεσιών των Δήμων όλες τις απαραίτητες διαδικασίες. Το επισιτιστικό πρόγραμμα για τους αστέγους, άλλα και όσους ζουν κάτω από συνθήκες αστεγίας ωφελεί 933 οικογένειες και έχει συνολικό προϋπολογισμό περί τις 250.000€».
Τα προϊόντα διατέθηκαν από τα κοινωνικά παντοπωλεία των Δήμων Τρικάλων, Πύλης και Φαρκαδόνας καθώς και από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Καλαμπάκας.
Από τη συγκεκριμένη δράση ωφελούνται 208 οικογένειες της Π.Ε. Τρικάλων ή μεμονωμένα άτομα, τα οποία ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και για κάθε οικογένεια περίπου αντιστοιχεί: Μακαρόνια 20 πακέτα, Ρύζι τύπου Καρολίνα 10 πακέτα, Φέτα Π.Ο.Π. 12 συσκευασίες των 400γρ, Γραβιέρα Κρήτης Π.Ο.Π. 8 συσκευασίες των 400γρ, Νωπό κοτόπουλο 8 κοτόπουλα, Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο 8 συσκευασίες του 1λίτρου, Γάλα εβαπορέ 32 τεμάχια, Ελιές 7 συσκευασίες των 300γρ., Χαλβάς με ταχίνι 4 συσκευασίες του 400γρ.
Τα τρόφιμα που διατέθηκαν πληρούν όλους τους όρους του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών και τις εκάστοτε Αγορανομικές και Υγειονομικές και Κοινοτικές διατάξεις.
Στη διανομή του κοινωνικού Παντοπωλείου Τρικάλων παρευρέθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κος Χ. Μιχαλάκης, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τρικάλων κος Χ. Αναστασίου τα μέλη της επιτροπής παραλαβής της Περιφέρειας Θεσσαλίας (κος Ζτρίβας, κα Καρρά και κος Μπεμπές) και του Δήμου Τρικάλων (κα Α. Θεμελή, Ε. Λιούλιος και Π. Μαραγκός) καθώς και στελέχη του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Δες επίσης

Παράταση εγγραφών στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου Τρικκαίων

Συνεχίζεται στον Δήμο Τρικκαίων η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τις έγγραφες νηπίων και βρεφών στους ...

Αφήστε μια απάντηση