Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2023
trikaladay.gr / Ελλάδα / Διαγράφηκε από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ο Γρηγοράκος

Διαγράφηκε από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ο Γρηγοράκος

Εκτός ΚΟ ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τέθηκε ο βουλευτής Λακωνίας Λεωνίδας Γρηγοράκος. Η Φώφη Γεννηματά έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, με την οποία ανακοίνωσε την απόφασή της.

Αφορμή αποτέλεσαν δηλώσεις του κ. Γρηγοράκου σχετικά με την πρόθεση στελεχών του ΠΑΣΟΚ να μεταπηδήσουν στη ΝΔ, μετά και την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

“Είναι σαφές ότι ο κ. Γρηγοράκος έχει κάνει την επιλογή του. Μπορεί να πάει όπου θέλει, όποτε θέλει. Εμείς δεν μπορούμε άλλο να παρακολουθούμε τις μεταμορφώσεις του από εβδομάδα σε εβδομάδα και από ημέρα σε ημέρα. Αρκετά πια”, τονίζει το ΠΑΣΟΚ στην επιστολή διαγραφής.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ενημερώθηκε από συνεργάτες της, μετά την συνάντηση με τον Κώστα Σημίτη για τις νέες δηλώσεις Γρηγοράκου όπου της ασκεί προσωπική κριτική, γεγονός που ενόχλησε ιδιαίτερα την κ. Γεννηματά.

Δέχθηκε μάλιστα εισηγήσεις για τη διαγραφή του.

Αποστάσεις για τη διαγραφή Λ. Γρηγοράκου

Η διαγραφή του βουλευτή Λ. Γρηγοράκου από την ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προκάλεσε αναταράξεις.
Κύκλοι της ΔΗΜΑΡ σημείωσαν ότι δεν υπήρξε πριν την ανακοίνωση της διαγραφής, καμία ενημέρωση και συζήτηση. Χρειάζεται, τόνισαν, φυγή προς το μπρος και άμεση λειτουργία των συλλογικών οργάνων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τα οποία όλες οι πλευρές έχουν συμφωνήσει ώστε να συζητούνται διεξοδικά όλα τα προβλήματα.

Οι δηλώσεις Γρηγοράκου

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ την Τρίτη, ο κ. Γρηγοράκος χαρακτήρισε “πολύ καλό πολιτικό” τον νέο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ εκτίμησε ότι η ΝΔ θα αναδειχθεί πρώτο κόμμα δημοσκοπικά.

Είπε επίσης ότι αν η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν αλλάξει και δεν δώσει το στίγμα της, ο ίδιος μελετά το ενδεχόμενο να μην κατέβει ως υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.

Την ίδια ημέρα, σημειώνεται, η Φώφη Γεννηματά δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ το χωρίζει άβυσσος από τις απόψεις Μητσοτάκη, τις οποίες χαρακτήρισε “νεοφιλελεύθερες”.

Ο κ. Γρηγοράκος κλήθηκε για απολογία την ίδια ημέρα, ωστόσο το θέμα θεωρήθηκε λήξαν.

Παρά ταύτα, ο κ. Γρηγοράκος επανήλθε και την Τετάρτη στην άποψη ότι δεν αποκλείονται διαρροές προς τον Κυρ. Μητσοτάκη, λέγοντας πως η εκλογή του είναι θετικό γεγονός.

Μιλώντας εκ νέου στον ΣΚΑΪ, διευκρίνισε πως δεν μιλά για τον ίδιο και επιβεβαίωσε ότι έστειλε το κείμενο της συνέντευξης του στον γραμματέα της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασ. Κεγκέρογλου και το θέμα, θεωρεί, είναι λήξαν.

Χαρακτήρισε υπερβολή τη δήλωση Γεννηματά ότι χωρίζει άβυσσος το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ.

Υποστήριξε πως η εκλογή Μητσοτάκη αποτελεί κίνδυνο για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και τα κόμματα του κεντρώου χώρου και πως ο ίδιος “κτυπά καμπανάκι”.
Ανέφερε ότι η κ. Γεννηματά πρέπει να δώσει το πολιτικό στίγμα της ΔΗ.ΣΥ και ζήτησε την διεξαγωγή συνεδρίου.

Ολόκληρη η επιστολή διαγραφής

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου Δημοκρατικής Συμπαράταξης

1. Έχουμε επανειλημμένα διακηρύξει με συλλογικές και ομόφωνες αποφάσεις μας ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να γίνει εφεδρεία ή ουρά, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε της Νέας Δημοκρατίας.

2. Όποιος θεωρεί ότι το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη μπορούν να είναι προσάρτημα ή δορυφόρος της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη, δεν έχει θέση στην κοινοβουλευτική μας ομάδα.

3. Ο κ. Γρηγοράκος με τις δηλώσεις του τη Δευτέρα και τις «προβλέψεις» του για δήθεν προσχωρήσεις βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη Νέα Δημοκρατία, υπονόμευσε την ενότητα και συκοφάντησε συναδέλφους του βουλευτές.

Παρά το γεγονός ότι όταν κλήθηκε για εξηγήσεις, ανασκεύασε τις δηλώσεις του λέγοντας ότι παρερμηνεύτηκαν από δημοσιογράφους, επανέρχεται συνεχώς με νέες δηλώσεις και επιχειρεί συνειδητά να δημιουργήσει σύγχυση και κλίμα ηττοπάθειας στον πολιτικό μας χώρο.

4. Είναι σαφές ότι ο κ. Γρηγοράκος έχει κάνει την επιλογή του. Μπορεί να πάει όπου θέλει, όποτε θέλει. Εμείς δεν μπορούμε άλλο να παρακολουθούμε τις μεταμορφώσεις του από εβδομάδα σε εβδομάδα και από ημέρα σε ημέρα. Αρκετά πια.
5. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με επιστολή της στον Πρόεδρο της Βουλής γνωστοποίησε ότι ο κος Γρηγοράκος δεν ανήκει πλέον στην Κ.Ο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

nooz.gr

Δες επίσης

Αμαλιάδα: «Καμπάνα» 250.000 ευρώ σε ηλικιωμένο που εγκατέλειψε κουτάβια σε δάσος

Πρόστιμο σχεδόν 250.000 ευρώ επιβλήθηκε σε έναν 72χρονο, ο οποίος κατηγορείται ότι εγκατέλειψε κουτάβια, 25-20 ...

Αφήστε μια απάντηση