Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2026
trikaladay.gr / Ελλάδα / Διαδικασίες κινητικότητας – εξπρές στο Δημόσιο

Διαδικασίες κινητικότητας – εξπρές στο Δημόσιο

Tη θεσμοθέτηση Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας, που θα συντομεύσει τον χρόνο των μετατάξεων και των αποσπάσεων, προωθεί η κυβέρνηση με νέο νόμο που ετοιμάζεται να καταθέσει στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χρ. Βερναρδάκης τις επόμενες ημέρες και αναμένεται να ψηφιστεί εντός του Ιουλίου.

Σύμφωνα με το Έθνος, βάσει του νομοσχεδίου επιταχύνεται ο χρόνος ολοκλήρωσης των μετακινήσεων και καθορίζεται ανώτατο όριο έως και 4 μήνες για τις μετατάξεις και έως 3 μήνες για τις αποσπάσεις. Το βάρος δίνεται στις μετατάξεις, καθώς οι αποσπάσεις θα περιορισθούν σημαντικά.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, θα δημιουργηθεί ηλεκτρονική πλατφόρμα κινητικότητας, ενώ θα προβλέπεται ότι οι θέσεις που δεν θα καλύπτονται από εθελοντική κινητικότητα θα πληρούνται μόνο με στοχευμένες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ.
ethnos.gr

Δες επίσης

Κασσελάκης: «Υπάρχουν πολλοί gay στην κυβέρνηση που κρύβονται γιατί φοβούνται για την εικόνα τους»

Μια συνέντευξη που θα συζητηθεί παραχώρησε στο ΚΡΗΤΗ TV ο Στέφανος Κασσελάκης. Ο πρόεδρος του ...

Αφήστε μια απάντηση