Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024
trikaladay.gr / Άρθρα / Δείτε 5 αντικείμενα που μπορείτε να βάλετε στο πλυντήριο

Δείτε 5 αντικείμενα που μπορείτε να βάλετε στο πλυντήριο

Το πλυντήριο δεν είναι μόνο για να πλένει ρούχα, καθώς υπάρχουν πολλά περισσότερα αντικείμενα που μπορούμε να καθαρίσουμε μέσα σε αυτό και να κάνουμε πολύ πιο εύκολη τη ζωή μας.

Μαξιλάρια Όπως τα υπόλοιπα σκεπάσματα του κρεβατιού έτσι και τα μαξιλάρια πρέπει να πλένονται. Τοποθετείστε τα μαξιλάρια με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να ακολουθούν τη φορά του κάδου του πλυντηρίου σας. Για να μη συσσωρεύεται το εσωτερικό των μαξιλαριών στις άκρες μπορείτε να τα δέσετε με λάστιχα  για την καλύτερη πλύση τους.  Για το πλύσιμό τους χρησιμοποιήστε ένα ήπιο απορρυπαντικό.

Στρώμα γυμναστικής Αν δυσκολεύεστε να πλένετε στο χέρι το στρώμα που χρησιμοποιείτε όταν γυμνάζεστε μέσα στο σπίτι, δεν έχετε παρά να το ρίχνετε στο πλυντήριο. Ένα γρήγορο πλύσιμο με κρύο νερό και απορρυπαντικό ήπιας μορφής θα το φρεσκάρει και θα το αρωματίσει. Αξίζει να πούμε πως το στρώμα γυμναστικής επιβάλλεται να πλένεται τακτικά καθώς και ξαπλώνετε και πατάτε πάνω σε αυτό με τις βρώμικες κάλτσες σας. Με λίγα λόγια αποτελεί σημαντική εστία μικροβίων.

Κουρτίνα μπάνιου Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο αλλά ο καλύτερος τρόπος για να πλύνετε την κουρτίνα του μπάνιου σας είναι το πλυντήριο. Τι και αν καθημερινά δέχεται λίτρα νερού και αφρόλουτρου, θέλει και αυτή τη φροντίδα της. Βάλτε την κουρτίνα στο πλυντήριο και προσθέστε και μερικές πετσέτες μπάνιου ανάλογα με τη χωρητικότητα του πλυντηρίου σας. Κρεμάστε την κουρτίνα στη θέση της έτσι ώστε να στεγνώσει. Δεν χρειάζεται άπλωμα στην απλώστρα.

Αθλητικά παπούτσια Κι όμως, τα αθλητικά παπούτσια μπαίνουν στο πλυντήριο και μάλιστα βγαίνουν πεντακάθαρα. Αν τα παπούτσια σας έχουν καιρό να πλυθούν προτιμείστε το πλυντήριο υπό προϋποθέσεις. Κάντε ένα ελαφρύ καθάρισμα στην περιοχή της σόλας μ’ ένα βρεγμένο πανί και στη συνέχεια βάλτε τα στο πλυντήριο μαζί με μερικές πετσέτες για να διατηρηθεί ισορροπία στη συσκευή. Καλό είναι επίσης να τοποθετήσετε το κάθε παπούτσι μέσα σε μια παλιά μαξιλαροθήκη έτσι ώστε να πλυθεί μέσα σε αυτήν.

Πατάκια αυτοκινήτου Τα πατάκια είναι ίσως το πιο βρώμικο σημείο του αυτοκινήτου που όσες φορές και αν πλυθεί έχουμε την αίσθηση ότι είναι βρώμικα. Τα πατάκια αν αφαιρεθούν εύκολα πλένονται στο πλυντήριο. Πριν ξεκινήσετε την πλύση κάντε ένα καλό τίναγμα και στη συνέχεια βάλτε τα μόνα τους στο πλυντήριο.

spirossoulis.com

Δες επίσης

PIN: Μήπως και οι δικοί σας αριθμοί βρίσκονται ανάμεσα στους πιο συνηθισμένους και αδύναμους;

Αποκαλύφθηκε η λίστα με τους πιο συνηθισμένους αριθμούς PIN και ευχόμαστε να μην είναι ο ...