Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2023
trikaladay.gr / Κόσμος / Covid-19: Ερευνητής καταγγέλλει τις ΗΠΑ ότι χρηματοδότησαν την κατασκευή του κορονοϊού

Covid-19: Ερευνητής καταγγέλλει τις ΗΠΑ ότι χρηματοδότησαν την κατασκευή του κορονοϊού

Ο ερευνητής Δρ Andrew Huff, πρώην αντιπρόεδρος της ΜΚΟ,  EcoHealth Alliance, ισχυρίστηκε ότι ο κορονοϊός SARS-CoV-2 που προκάλεσε την πανδημία covid-19 ήταν γενετικά τροποποιημένος και διέρρευσε από εργαστήριο στην Κίνα, προσθέτοντας μάλιστα ότι τα εργαστήρια αυτά α χρηματοδοτούσαν οι ΗΠΑ.

Ο Huff είπε ότι δεν έχει αποδείξεις ότι η διαρροή ήταν σκόπιμη, ωστόσο ισχυρίζεται στο εκρηκτικό βιβλίο του ότι η βιο-ασφάλεια στις κινεζικές εγκαταστάσεις ήταν επικίνδυνη.  Ο επιστήμονας που συνεργάστηκε στενά με ένα εργαστήριο της Γουχάν που χρηματοδοτείται από τις ΗΠΑ, ισχυρίστηκε ότι ο Covid ήταν γενετικά τροποποιημένος και διέρρευσε από τις κινεζικές εγκαταστάσεις. Ο Δρ Andrew Huff, χαρακτήρισε την πανδημία «μία από τις μεγαλύτερες συγκαλύψεις στην ιστορία» και «τη μεγαλύτερη αποτυχία των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ από την 11η Σεπτεμβρίου». Κατά τη γνώμη του η επιχορήγηση που παρέχεται από τον Anthony Fauci μέσω των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας (NIH) στην EcoHealth Alliance, συνδεόταν με τη «δημιουργία του SARS-CoV-2». Ισχυρίζεται ότι τα Ινστιτούτα Υγείας χρηματοδοτούσαν τα εργαστήρια στην Κίνα και ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ γνώριζαν και φαινόταν ότι είχαν εμπλακεί» σε αυτό το έργο. Η εφημερίδα σημειώνει ότι πιστεύεται ευρέως πως υπήρχε χρηματοδότηση για την κατασκευή του SARS-CoV-2, και ότι ο Huff τόνισε ότι ήταν το κλειδί για τη δημιουργία αυτής τόσο της επιθετικής και μεταδοτικής νόσου.

Η πανδημία σάρωσε ολόκληρο τον κόσμο και μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει τη ζωή 6,64 εκατομμυρίων ανθρώπων.  Το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν, ένα εργαστήριο υψηλής ασφάλειας που ειδικεύεται στους κορονοϊούς, έχει βρεθεί στο επίκεντρο τα τελευταία δύο χρόνια, πολλοί αμφισβητούν αν θα μπορούσε να είναι η πηγή της εξαιρετικά μεταδοτικής νόσου.

Ωστόσο ο Huff, σε βιβλίο του με τίτλο «Η Αλήθεια για τη Γουχάν», ισχυρίζεται ότι η πανδημία ήταν το αποτέλεσμα της χρηματοδότησης που κατηύθυνε η αμερικανική κυβέρνηση προς την επικίνδυνη γενετική μηχανική των κορονοϊών της Κίνας. Μάλιστα γράφει ότι «η αμερικανική κυβέρνηση ευθύνεται για τη μεταφορά της επικίνδυνης αυτής βιοτεχνολογίας στους Κινέζους», όχι μόνοι επειδή τα χρηματοδότησε, αλλά επειδή χρηματοδότησε την έρευνα σε εργαστήρια με αρκετά ελλιπή και χαλαρή βιοασφάλεια, με αποτέλεσμα να διαρρεύσει ο ιός της COVID-19 από το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν που χρηματοδοτείται από τις ΗΠΑ.

Τόσο η Κίνα όσο και το εργαστήριο έχουν αρνηθεί κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς, αλλά τα στοιχεία για διαρροή εργαστηρίου έχουν κερδίσει έδαφος καθώς επιστήμονες, ερευνητές και κυβερνήσεις αναζητούν απαντήσεις. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι μπορεί ο Covid μπορεί να έχει δραπετεύσει από τις εγκαταστάσεις της Γουχάν μέσω ενός μολυσμένου ερευνητή, μέσω κακής διάθεσης απορριμμάτων ή και λόγω πιθανών παραβιάσεων της ασφάλειας στον χώρο. Μιλώντας στη Sun, ο Huff είπε ότι «η αμερικανική κυβέρνηση ευθύνεται για τη μεταφορά της επικίνδυνης βιοτεχνολογίας στους Κινέζους».

Δες επίσης

Αυστρία: Φρίκη με συνωμοσιολόγο που κρατούσε μικρά παιδιά κλεισμένα σε κελάρι

Μια συγκλονιστική υπόθεση προκαλεί φρίκη σε Αυστρία και Βρετανία. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, έξι μικρά παιδιά, ...