Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023
trikaladay.gr / Τοπικά / «Χριστός γεννιέται, Χαρά στον Κόσμο» από την Π.Ε Τρικάλων

«Χριστός γεννιέται, Χαρά στον Κόσμο» από την Π.Ε Τρικάλων

Η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο πλαίσιο ανάδειξης της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς και λαογραφίας του δωδεκαημέρου και ενόψει των εορτών, διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Χριστός γεννιέται, Χαρά στον Κόσμο». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015 με ώρα έναρξης 12:00 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία του Γριζάνου σε συνεργασία με τον Δήμο Φαρκαδόνας και τους πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου Φαρκαδόνας.
Το θέμα της εκδήλωσης αφορά στην παρουσίαση των εορταστικών εθίμων, όπως «ρογκατσάρια», «γουρνοχαρά», «βασιλόπιτα», κάλαντα, καθώς επίσης και παραδοσιακών εορταστικών συνταγών. Συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά οι σύλλογοι : ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΟΓΟΣ ΖΑΡΚΟΥ – Ο ΦΑΫΤΟΣ, ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΡΙΖΑΝΟΥ – Ο ΒΛΥΖΑΣ, ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ – Ο ΑΜΦΙΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΛΟΚΩΤΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΝΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΤΡΩΤΟΥ – Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΡΙΖΑΝΟΥ – ΑΓΑΠΗ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΧΛΑΔΟΧΩΡΙΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΡΙΖΑΝΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΟΙΧΑΛΙΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ.
Οι παραπάνω σύλλογοι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Π.Ε. Τρικάλων και θα παρουσιάσουν ήχους, εικόνες, χρώματα και αρώματα που θα ξυπνήσουν μνήμες του παρελθόντος. Το κοινό μετά το πέρας της εκδήλωσης θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει τα εδέσματα.
Η εκδήλωση καθ’όλη τη διάρκεια θα πλαισιώνεται από παρουσίαση παραδοσιακών καλάντων, χορών και δρωμένων από τους πολιτιστικούς συλλόγους με τη συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Δες επίσης

Ανασκόπηση των επισκέψεων κλιμακίων του ΠΑΣΟΚ στην Π.Ε Τρικάλων (φωτο)

Στο πλαίσιο των δράσεων εξωστρέφειας και επαφής με την κοινωνία, κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ περιόδευσαν σε ...

Αφήστε μια απάντηση