Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024
trikaladay.gr / Επιχειρηματικότητα / Χρησιμοποιείτε αντηλιακό και αποφεύγετε τις υπερβολές

Χρησιμοποιείτε αντηλιακό και αποφεύγετε τις υπερβολές

Εδώ μπορείς να δείς αντηλιακό ματιών νέας γενιάς το οποίο είναι διαπιστωμένο για την αποτελεσματικότητά του προϊόντος, που προφυλάσσει την επιδερμίδα μικρών και μεγάλων, κάθε φορά που αυτή εκτίθεται στην υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία.

Ωστόσο, ακόμα και όταν γίνεται σωστά η χρήση τους, ακόμα και όταν εφαρμόζεται η ποσότητα που πρέπει, δεν μπορούν να μας παρέχουν 100% κάλυψη και προστασία. Έτσι, όπως και να έχει, το δέρμα μας θα είναι πάντα εκτεθειμένο στις βλαβερές συνέπειες του ηλίου. Για αυτό χρειάζεται η όποια έκθεση στον ήλιο και η όποια ηλιοθεραπεία να γίνεται με μέτρο.

Οι ειδικοί δεν σταματούν να τονίζουν κάθε χρόνο πως απαγορεύεται η έκθεση στον ήλιο τις μεσημεριανές ώρες (11:00-16:00), όταν η ακτινοβολία του πέφτει κάθετα στη γη και οι ακτίνες του είναι πιο καυτές. Για αυτό, συστήνουν να αποφεύγουμε τις επισκέψεις στην παραλία και τις εξωτερικές εργασίες ή δραστηριότητες το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και να τις προγραμματίζουμε για το πρωί ή το απόγευμα.

Ακόμα, οι λάμπες μαυρίσματος που είναι της μόδας και στη χώρα μας βλάπτουν επίσης το δέρμα, αφού εκπέμπουν υπεριώδη ακτινοβολία A (UVA) που συχνά διαφημίζεται ως λιγότερο βλαβερή από την υπεριώδη ακτινοβολία Β (UVB), αλλά στην πραγματικότητα διεισδύει ακόμα πιο βαθιά στο δέρμα και προκαλεί προκαρκινικές αλλοιώσεις, αυξάνοντας τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος.

Έτσι, προτιμήστε το φυσικό τρόπο μαυρίσματος και αν πρόκειται να εκτεθείτε στον ήλιο για μεγάλο χρονικό διάστημα, φορέστε καπέλο και πουκάμισα με μακριά μανίκια, αποφεύγοντας τα σορτς. Τέλος, υπάρχουν αρκετές εταιρείες που πουλάνε ρούχα και άλλα είδη σχεδιασμένα να προστατεύουν από τον ήλιο, όσο είστε έξω από το σπίτι.

Δες επίσης

ΔΕΗ για Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Επενδύσεις 9 δισεκατ. ευρώ για την πράσινη μετάβαση

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στις 5 Ιουνίου, θεσπίστηκε από τον ΟΗΕ πρώτη φορά το 1973, ...

Αφήστε μια απάντηση