Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024
trikaladay.gr / Τοπικά / Χρ. Σιμορέλης: «Η Νέα Δημοκρατία σαμποτάρει τη διαπραγμάτευση»

Χρ. Σιμορέλης: «Η Νέα Δημοκρατία σαμποτάρει τη διαπραγμάτευση»

Στην εκπομπή του ΣΚΑΙ «Αταίριαστοι» έγινε πολιτική παρέμβαση για τις τρέχουσες εξελίξεις από το Βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Χρήστο Σιμορέλη.Ένα σημαντικό ζήτημα που τέθηκε στη συζήτηση ήταν το θέμα της ενέργειας.
Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Βουλευτής, την ίδια ώρα που ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο κ. Σταθάκης, διαπραγματεύεται τα ζητήματα της ενέργειας στο εξωτερικό, η Νέα Δημοκρατία βγαίνει στη χώρα και κάνει προτάσεις ίδιες με αυτές των δανειστών για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της αγοράς ενέργειας. Με αυτό το τρόπο υπονομεύει κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης να διασφαλίσει το δημόσιο χαρακτήρα της ενέργειας.
Δεν είναι άλλωστε νέο ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ακολουθώντας τις νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες του, θέλει να μοιραστεί η αγορά ενέργειας σε ιδιωτικά συμφέροντα. Το είδαμε στην ανακοίνωση του προγράμματος της για τον τομέα της ενέργειας. Μέσα σε λίγη ώρα, οι εισηγητέςμοίρασαν σε ιδιώτες τη ΔΕΗ, τα δίκτυα μεταφοράς, υδροηλεκτρικές και λιγνιτικές μονάδες παραγωγής καιυποσχέθηκαν περισσότερα κι από αυτά που απαιτούν οι δανειστέςμε τη δανειακή συμφωνία του 2015.Αυτό βέβαιαέρχεται σε συμφωνία με παλαιότερη δήλωση του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γεωργιάδη, ότι θα πάρουν περισσότερα μέτρα από αυτά που ζητούν οι δανειστές.
Η ανακοίνωση του προγράμματος δεν γίνεται σε τυχαίο χρόνο. Εν μέσω διαπραγμάτευσης ο κ. Μητσοτάκης κλείνει το μάτι στους δανειστές και τους λέει εμμέσως να μην υποχωρήσουνστις παράλογες απαιτήσεις τους καθώς όταν η Νέα Δημοκρατία γίνει κυβέρνηση θα τα περάσει όλα.
Η κυβέρνηση όμως οφείλει να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον και να διασφαλίσει ότι κάθε πολίτης της χωράς θα έχει πρόσβαση στην ηλεκτρική ενέργεια και για αυτό προασπίζεται το δημόσιο χαρακτήρα της.

Δες επίσης

Θλίψη για τον θάνατο 52χρονου Τρικαλινού

“Εφυγε’ από τη ζω’η σε ηλικια 52 ετών ο Δημήτριος Μανώλης. Η κηδεία του θα ...

Αφήστε μια απάντηση