Τρίτη, 23 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Θεσσαλία / Μπέος: «Έξω από την πόλη μου οι πολιτικοί νταβατζήδες, είμαστε εμείς εδώ…»

Μπέος: «Έξω από την πόλη μου οι πολιτικοί νταβατζήδες, είμαστε εμείς εδώ…»

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα ο Αχ, Μπέος για να ανακοινώσει ότι το Πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου μετά από 9 χρόνια διεκδίκησης περιήλθε στην ιδιοκτησία του Δήμου Βόλου. Βέβαια, ο δήμαρχος Βόλου δεν αρκέστηκε στην είδηση, αλλά τα έβαλε με το Υπερταμείο, εξήρε και μίλησε με θαυμασμό για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τοποθετήθηκε για την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια, τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ενώ για ακόμη μία φορά επιτέθηκε φραστικά στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Παπαπέτρο χαρακτηρίζοντάς τον χασοδίκη αλλά και …Μίκυ Μάους.

Σε μία ακόμη παραληρηματική συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος Βόλου έμπλεξε τα πάντα, έργα, ονόματα, χαρακτηρισμούς, εισαγγελείς και φυσικά τον Πρωθυπουργό.

Το βασικό θέμα της συνέντευξης Τύπου ήταν πως το Πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου περιήλθε στην ιδιοκτησία του Δήμου Βόλου. Το Πάρκο, όπως είπε ο Αχ. Μπέος θα αναβαθμιστεί και στα σχέδια της δημοτικής αρχής είναι να τοποθετηθούν λουλούδια, παγκάκια, να γίνει πάρκο και χώρος για αδέσποτα, να γίνει ποδηλατόδρομος κ.α..

Ειδικότερα, στον Δήμο Βόλου «πηγαίνουν» στα 25.000 τμ του πάρκου εκτός από 185 τμ που αφορούν σε καφετέρια που λειτουργεί και η εν λόγω έκταση παραμένει στην δικαιοδοσία του Υπερταμείου.

«Εγώ θα περιφράξω αυτό το κομμάτι να δω ποιος θα το πάρει αυτό. Θα έρθω σε επαφή με το Υπερταμείο, αλλά δεν γίνεται να κάνουν τον πο@στη με ξένο κ@λο. Ο Δήμος να συντηρεί, να πληρώνει ρεύμα, καθαρίζει, να κλαδεύει κτλ και να παίρνουν άλλοι το ενοίκιο. Νταβατζήδες και ιδιαίτερα πολιτικοί νταβατζήδες στην πόλη του Βόλου δεν υπάρχουν, γιατί είμαστε εμείς εδώ, που ενδιαφερόμαστε για την πόλη, για τις αξίες, διεκδικούμε και δημιουργούμε. Και δεν θα επιτρέψουμε κανέναν νταβατζή απέναντι στα συμφέροντα της πόλης να λειτουργήσει», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Αχ. Μπέος.

Μάλιστα ο ίδιος με αφορμή την παραχώρηση του πάρκου του Αγίου Κωνσταντίνου αναφέρθηκε στο υπογεγραμμένο έγγραφο λέγοντας ότι η απόφαση πάρθηκε με βάση 20 νόμους και διατάξεις.

«Ρε πο@στηδες, ρε κοπρίτες που να πάει μπροστά αυτό το κράτος;», σχολίασε ο ίδιος και σημείωσε πως χαίρεται που ο Πρωθυπουργός είναι νέος άνθρωπος και τον πιστεύει ότι μπορεί να λύσει αυτά τα θέματα της γραφειοκρατίας.

Στο σημείο αυτό ο δήμαρχος Βόλου σημείωσε ότι η επαναχάραξη της χερσαίας ζώνης θα γίνει υπέρ του Δήμου και δεν πρόκειται να μεταβιβαστεί το λιμάνι, σε όποιον ανάδοχο προκύψει, εάν δεν γίνει πρώτα η επαναχάραξη.

Δείτε τα επίμαχα σημεία της συνέντευξης του Αχ. Μπέου στο 7:05 λεπτό, στο 10:10 λεπτό και στο 13:45.

Προτεραιότητα η αισχροκέρδεια και όχι ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών

Στο μεταξύ ο κ. Μπέος ξεκίνησε την τοποθέτησή του τονίζοντας ότι διαδικτυακά παρακολουθούσαν τη συνέντευξη τύπου τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί απ’ όλη την Ελλάδα, λέγοντας πως ο Βόλος έχει παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Έπειτα ακολουθήσε μία τοποθέτηση που έμπλεκε την ακρίβεια, την αισχροκέρδεια, τον Πρωθυπουργό και τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

«Ως Έλληνας πολίτης και ως Δήμαρχος Βόλου θέλω να πω ότι το 2004 για πρώτη φορά ο Κώστα Καραμανλής είπε ότι θα κάνει την επανίδρυση του κράτους. Μετά από λίγα χρόνια παραιτήθηκε και έμεινε στα χαρτιά η επανίδρυση και η χώρα έμεινε στον βούρκο του παρακράτους. Σήμερα η κυβέρνηση δια του Κυριάκου Μητσοτάκη πιστεύω ότι μπορεί να διορθώσει τα κακώς κείμενα. Έχει εξαγγείλει μεταρρυθμίσεις και στις περισσότερες συμφωνώ. Πρέπει όμως να υπάρχει μία προτεραιότητα. Θέλω να πιστεύω ότι προτεραιότητα είναι η αισχροκέρδεια πάνω στους ανθρώπους του μόχθου και όχι ο γάμος των ομοφυλόφιλων. Στη ζωή υπάρχουν αξίες και προτεραιότητες. Οι οικογένειες που έχουν πρόβλημα επιβίωσης αυτές έχουν προτεραιότητα», είπε χαρακτηριστικά κι έπειτα ανέφερε τις τιμές του αργού πετρελαίου σημειώνοντας πως πλέον σήμερα η τιμή του ανέρχεται στα 82 δολάρια το βαρέλι, όταν το 2021, πριν την ενεργειακή κρίση, ήταν στα 86 δολάρια το βαρέλι.

«Πηγαίνετε στα ράφια εσείς της Βουλής; Οι τιμές είναι αυτές του 2021; Φτάνει πια να υπηρετείτε τα συμφέρονται των πλουσίων. Ο κ. Μητσοτάκης να σκύψει στο πρόβλημα της αισχροκέρδειας, στους νταβατζήδες του κράτους», συμπλήρωσε ο Αχ. Μπέος.

Μίκυ Μάους ο Παπαπέτρος – Να ξανακάνουμε εκλογές

Από τη συνέντευξη Τύπου του Αχ. Μπέου δεν έλειπε και η «επίθεση» στον κ. Παπαπέτρο και την παράταξή του. Μάλιστα τον κάλεσε να ξανακάνουν εκλογές και τα έξοδα να τα μοιραστούν 50-50.

Όταν ρωτήθηκε δε, εάν θα αλλάξει στάση η δημοτική αρχή στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων ο Αχ. Μπέος είπε «αυτοί να αλλάξουν στάση. Στη δημοκρατία αποφασίζει η πλειοψηφία, την πλειοψηφία την έδωσε στην δημοτική αρχή ο λαός του Βόλου. Αυτά τα Μίκυ Μάους θα συνηθίσουν να συμβιβαστούν ότι ο κόσμος τους επέλεξε να είναι εκεί που τις αξίζει στο 32%. Αν γίνονταν τώρα εκλογές ούτε 20% δεν θα έπαιρναν. Να κάνουμε ξανά, μόνο στον Δήμο Βόλου εκλογές και να μοιραστούμε τα έξοδα ο Παπαπέτρος, ο Βενέτης που έχουν γεμάτο πουγκί κι εγώ 50-50. Οι Εισαγγελείς και οι δικαστικοί λειτουργοί έχουν πιο σοβαρά θέματα να ασχοληθούν, δεν θα ασχοληθούν με τον Παπαπέτρο. Κάνουμε κουμάντο εμείς τηρώντας τους νόμους και τις διαδικασίες . Κανένας Εισαγγελέας δεν έχει δουλειά στο ΔΣ. Τους Δημοτικούς Συμβούλους εδώ και δέκα χρόνια τους έχω εκπαιδεύσει και ακολουθούν τον Δήμαρχο».

Αρκετά σημεία στο δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ έχουν πρόβλημα

Στο μεταξύ ο Αχ. Μπέος αναφέρθηκε και στο σχέδιο των αποκαταστάσεων των ζημιών μετά τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου. Σημείωσε ότι κατά 99% έχουν αποκατασταθεί τα δίκτυα αποχέτευσης και υδροδότησης, ανέφερε όμως ότι σε πολλά σημεία έχουν δοθεί προσωρινές λύσεις και τόνισε πως ένα έχουμε ένα ισχυρό καιρικό φαινόμενο μπορεί να υπάρξουν προβλήματα.

Παρόλα αυτά ανέφερε ότι το δίκτυο ύδρευσης έχει εμπλουτιστεί σε μεγάλο βαθμό με πηγαίο νερό.

Είπε ακόμη ότι την άλλη Τετάρτη μπαίνουν συνεργεία στην Άλλη Μεριά για τις αποκαταστάσεις και πως θα υπάρξει σύσκεψη με τον περιφερειάρχη κ. Κουρέτα, τον Πρύτανη κ. Μπιλλίνη και Καθηγητές για την πορεία των έργων. Σημείωσε δε, ότι έως το τέλος του χρόνου θα έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές, εάν τρέξουν ανάλογα και τα Υπουργεία με τις χρηματοδοτήσεις.

Πηγή: magnesianews.gr

Δες επίσης

Προγράμματα πρόληψης στα σχολεία από την Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Πόσα μπορούν να μάθουν οι μαθητές στη μαγική «χώρα των μικροβίων»; Πάρα πολλά, γιατί παρακάπτοντας ...