Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024
trikaladay.gr / Κόσμος / Αυτή είναι η νέα μάρκα των Ιταλών -Με ποιο φθηνό αυτοκίνητο θέλουν να κατακτήσουν την Ευρώπη

Αυτή είναι η νέα μάρκα των Ιταλών -Με ποιο φθηνό αυτοκίνητο θέλουν να κατακτήσουν την Ευρώπη

Με τιμή προσιτή για τα δεδομένα των ηλεκτρικών το νέο DR 1.0 EV φιλοδοξεί να κατακτήσει το δικό του μερίδιο αγοράς επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Η DR Automobiles είναι η νέα εταιρεία από την γειτονική Ιταλία που έχει βάλει σαν στόχο να καθιερωθεί ως κατασκευαστής στις αγορές της Ευρώπης προσφέροντας μια γκάμα από προσιτά SUV με συμβατικά μοτέρ και όχι μόνο.

Η DR Automobiles διέγραψε μια επιτυχημένη εμπορική πορεία τη χρονιά που μας πέρασε σημειώνοντας πάνω από 25.000 πωλήσεις σε Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία και Βουλγαρία, στις τέσσερεις αγορές που δραστηριοποιείται προς το παρόν. Οι εν λόγω πωλήσεις αποτελούν αύξηση της τάξης του 192% έναντι του 2021 και οι Ιταλοί ευελπιστούν ότι αντίστοιχα μεγάλος θα είναι ο ρυθμός ανάπτυξής τους και στο μέλλον.

Με στόχο να υποστηρίξει το πλάνο ανάπτυξης που έχει καταστρώσει και να να διευρύνει τις προτάσεις της και στη δημοφιλή επί ευρωπαϊκού εδάφους κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης, η DR Automobiles ανακοίνωσε και το αμιγώς ηλεκτρικό DR 1.0 EV με τιμή εκκίνησης τα 19.900 ευρώ στην Ιταλία, αν υπολογιστεί στην αρχική τιμή και το όφελος από την απόσυρση και τις κρατικές επιδοτήσεις που ισχύουν στη γειτονική χώρα.

Το DR 1.0 EV παρουσιάζεται έτοιμο για να αντιμετωπίσει το αστικό περιβάλλον με επιτυχία με το μήκος του να περιορίζεται στα μόλις 3.200 χλστ., ενώ το ύψος και το πλάτος φτάνουν στα 1.550 και 1.670 χλστ. αντίστοιχα.

Το τρίπορτο hatchback της DR Automobiles έχει μεταξόνιο που φτάνει στα 2.150 χλστ. με τους τροχούς να βρίσκονται στις άκρες του αμαξώματος του και η καμπίνα του μπορεί να φιλοξενήσει τέσσερα άτομα. Ο χώρος των αποσκευών του έχει χωρητικότητα 110 λίτρων, τα οποία μπορούν να φτάσουν έως και τα 630 με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

Το DR 1.0 EV φέρει ηλεκτρικό μοτέρ που δίνει κίνηση στου εμπρός τροχούς και η απόδοσή του φτάνει στους 61 ίππους και τα 150 Nm ροπής, νούμερα που αρκούν σύμφωνα με την ιταλική εταιρεία για τελική της τάξης των 120 χλμ./ώρα και 0-50 χλμ./ώρα σε πέντε δευτερόλεπτα -17 δεύτερα για τη διαδικασία των 0-100 χλμ./ώρα.

Το βάρος του DR 1.0 EV «περιορίζεται» στα 1.050 κιλά και η σχετικά μικρής ενεργειακής χωρητικότητας μπαταρία των 31 kWh τού προσφέρει αυτονομία έως και 210 χλμ. στον μικρό κύκλο του WLTP και έως και 294 περίπου χιλιόμετρα στον αστικό κύκλο.

Όπως και τα υπόλοιπα μοντέλα της DR Automobiles το DR 1.0 EV βασίζεται σε μοντέλο της κινέζικης Chery και συγκεκριμένα στο eQ1, με τους Ιταλούς να συναρμολογούν τα δικά τους μοντέλα επί ιταλικού εδάφους.

Στον βασικό εξοπλισμό του ηλεκτρικού πόλης ανήκει μεταξύ άλλων το σύστημα πολυμέσων που φέρει οθόνη αφής 9,7 ιντσών, ψηφιακός πίνακας πληροφοριών για τα μάτια του οδηγού αλλά και το σύστημα ασύρματης φόρτισης για smartphone. Στάνταρ είναι επίσης το ηλεκτρικό χειρόφρενο και το σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα «Auto Hold».

 

 

car and motor

Δες επίσης

Δημοφιλής καλλιτέχνης θα παντρευτεί ένα AI ολόγραμμα – «Μια μικρή προεπισκόπηση για το μέλλον της κοινωνίας»

Εντύπωση έχει προκαλέσει στην Ισπανία και γενικότερα σε όλον τον κόσμο η απόφαση της δημοφιλούς ...