Κυριακή, 28 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Αυγά με ντομάτα και κρεμμύδια από την Κω (Εβραίικο)- Έτοιμα σε 20 λεπτά!

Αυγά με ντομάτα και κρεμμύδια από την Κω (Εβραίικο)- Έτοιμα σε 20 λεπτά!

Η στραπατσάδα από την Κω είναι το καλοκαιρινό εύκολο φαγητό στο νησί. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι φρέσκα αυγά, ώριμες και σφιχτές ντομάτες με πλούσια σάρκα χωρίς πολλά υγρά.

Υλικά 

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 5 αυγά
  • 3 ντομάτες ώριμες και σφιχτές
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο πιπέρι

Για το εβραίικο

  1. Καθαρίζουμε τα λαχανικά.
  2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
  3. Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και αφήνουμε έξω τα πολλά υγρά.
  4. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
  5. Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο και να μαλακώσει για 4-5’.
  6. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 7-8’ να στεγνώσουν.
  7. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
  8. Χτυπάμε τα αυγά με πιρούνι σε ένα μπολ.
  9. Χαμηλώνουμε την εστία και περιχύνουμε τα υλικά στο τηγάνι με τα χτυπημένα αυγά.
  10. Ανακατεύοντας το «Εβραίικο» σε μέτρια φωτιά αφήνουμε μέχρι να σταθεροποιηθούν τα αυγά για περίπου 5’ περίπου.
  11. Σερβίρουμε σε πιάτο και συνοδεύουμε με ψωμί και τυρί της αρεσκείας μας.

argiro.gr

Δες επίσης

Όσπρια: Πώς τα μουλιάζουμε σωστά; Βάζουμε σόδα; Πότε αλατίζουμε; Πώς θα χυλώσουν τέλεια;

Το μούλιασμα Γιατί μουλιάζουμε τα όσπρια; Για να απορροφήσουν και πάλι το νερό που έχασαν ...