Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2022
trikaladay.gr / Ελλάδα / Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ για την διάσωση βρέφους: “Νιώσαμε ευτυχισμένοι γιατί σώσαμε μια ζωή”

Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ για την διάσωση βρέφους: “Νιώσαμε ευτυχισμένοι γιατί σώσαμε μια ζωή”

Σωτήρια ήταν η παρέμβαση των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. για την διάσωση ενός βρέφους 22 ημερών, το οποίο έπαθε άπνοια και χρειάστηκε να διακομισθεί άμεσα σε νοσοκομείο, καθώς έχασε τις αισθήσεις του, την Κυριακή (31/07).

Η επιχείρηση στέφτηκε με επιτυχία, καθώς οι αστυνομικοί κατάφεραν μέσα σε 11 λεπτά να φτάσουν από το Περιστέρι στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία και με τις γρήγορες παρεμβάσεις των γιατρών, να σώσουν το μωράκι.

Οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν στις 21:35 πως το βρέφος είχε πνιγεί και δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Όταν έφτασαν στο σημείο έκριναν ότι δεν μπορούσαν να περιμένουν το ασθενοφόρο και αποφάσισαν να το μεταφέρουν οι ίδιοι, καθώς κάθε λεπτό ήταν πολύτιμο για το βρέφος.

Τα 11 λεπτά που διήρκεσε η μεταφορά του βρέφους από το Περιστέρι στο Νοσοκομείο Παίδων έμοιαζε «αιώνας» για τους αστυνομικούς, οι οποίοι μοιράζονται στην κάμερα της ΕΡΤ τις συγκλονιστικές στιγμές που βιώσαν.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο αρχιφύλακας-οδηγός περιπολικού Άμεσης Δράσης, Χαράλαμπος Αρμανίδης: «Η μαμά που ήταν στο σημείο μαζί με τον αδερφό της ήταν αλόφρονες γιατί το μωρό δεν έπαιρνε ανάσες, είχε πνιγεί από το γαλατάκι του, 22 ημερών κοριτσάκι».

«Το κέντρο συντόνιζε να κλείσουν κάποιοι δρόμοι ώστε να περάσουμε κατευθείαν, η γυναίκα από πίσω πολύ ταραγμένη, σε πανικό, ομοίως και εμείς, το μόνο πράγμα που είχαμε στο μυαλό μας ήτανε να φτάσουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε στο νοσοκομείο» ανέφερε ο υπαρχιφύλακας και συνήγορος περιπολικού Άμεσης Δράσης, Σωτήριος Σιδέρας.

«Εμείς πηγαίναμε μπροστά και κόβαμε την κίνηση, όλα πήγαν καλά και μέσα σε 11 λεπτά ήμασταν εκεί» είπε ο υπαστυνόμος Β’ και αξιωματικός ΔΙ.ΑΣ., Σπυρίδων Γιαννάκος.

Κατα την άφιξη τους στο νοσοκομείο, οι γιατροί έσπευσαν να δώσουν τις πρώτες βοήθειες στο βρέφος. Τόσο η μητέρα όσο και οι αστυνομικοί αγωνιούσαν να μάθουν νέα από τους γιατρούς, οι οποίοι μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα είπαν ότι το παιδί επανήλθε.

«Με το που ακούσαμε το παιδί να κλαίει, η γυναίκα και εμείς ανακουφιστήκαμε, μας αγκάλιασε η μητέρα του παιδιού, πραγματικά ένιωσα ευτυχισμένος γιατί σώσαμε μια ζωή» είπε συγκινημένος ο αρχιφύλακας-οδηγός περιπολικού Άμεσης Δράσης κ. Αρμανίδης.

enikos

 

Δες επίσης

Άγιοι Θεόδωροι: Τα σκληρά «χτυπήματα» της μοίρας για το πρώην φωτομοντέλο που βρέθηκε νεκρό

Μια οικογενειακή τραγωδία αποκαλύπτεται μετά τον θάνατο του πρώην φωτομοντέλου στους Αγίους Θεοδώρους. Το πρώην φωτομοντέλο βρέθηκε νεκρό στο σπίτι ...