Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Aρνίσιο μπουτάκι ρολό γεμιστό με καπνιστό τυρί

Aρνίσιο μπουτάκι ρολό γεμιστό με καπνιστό τυρί

Αυτό το γεμιστό αρνάκι, που γεμίζεται με κύβους μετσοβόνε, ψήνεται στη γάστρα και γίνεται λουκούμι, μας το πρότεινε ο αγαπημένος σεφ Μιχάλης Ντουνέτας. Είναι εξαιρετική ιδέα για το πασχαλινό αλλά και για το κυριακάτικο τραπέζι.

Υλικά

  • 100 ml λευκό, ξηρό κρασί
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • αλάτι και πιπέρι
  • 150 γρ. τυρί μετσοβόνε ή κεφαλοτύρι, κομμένο σε χοντρούς κύβους

Εκτέλεση

  1. Ζητάμε από τον χασάπη να αφαιρέσει το κόκαλο της κνήμης του αρνιού, χωρίς να ανοίξει το μπουτάκι. Αλατοπιπερώνουμε το εσωτερικό του μπουτιού και το γεμίζουμε με τους κύβους του τυριού. Το κλείνουμε στερεώνοντας τις άκρες του με οδοντογλυφίδες.
  2. Ρίχνουμε τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ και τα αναμειγνύουμε καλά, ενσωματώνοντάς τα. Περιχύνουμε το κρέας με τη μαρινάδα. Το γυρίζουμε από όλες του τις πλευρές, το τυλίγουμε σε ρολό και το δένουμε με σπάγκο. Το αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 3 ώρες.
  3. Μετά βάζουμε το κρέας σε μια γάστρα και το περιχύνουμε με την υπόλοιπη μαρινάδα. Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 45 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170°C και το αφήνουμε το να ψηθεί για ακόμα 1 ώρα.
  4. Ξεσκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το κρέας και να σχηματιστεί μια τραγανή κρούστα.

 

 

ethnos

Δες επίσης

Πώς να αποθηκεύσετε τα κρεμμύδια στο ψυγείο σας ώστε να μην μυρίζουν

Τα κρεμμύδια αποτελούν απαραίτητο συστατικό σε πολλές συνταγές παγκοσμίως, και όχι άδικα. Είναι οικονομικά και προσφέρουν μοναδική ...