Κυριακή, 21 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Τοπικά / Αρχίζουν τα εργαστήρια θεάτρου και ζωγραφικής του Δήμου Τρικκαίων

Αρχίζουν τα εργαστήρια θεάτρου και ζωγραφικής του Δήμου Τρικκαίων

Από την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν την λειτουργία τους τα καλλιτεχνικά εργαστήρια θεάτρου και ζωγραφικής. Οι συναντήσεις θα γίνονται στον ανακαινισμένο χώρο των εργαστηρίων στο Μύλο Ματσόπουλου.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν την προ-εγγραφή τους και να πάρουν περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία του Μύλου Ματσόπουλο, τηλ. 24310 20000, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Όσοι έχουν ήδη πραγματοποιήσει τη προ-εγγραφή τους θα ειδοποιηθούν την ερχόμενη βδομάδα.

Θα λειτουργήσουν τα εξής τμήματα:
• Θεατρικά Εργαστήρια για τα παιδιά τους νέους

-Το Παιδαγωγικό Εργαστήρι Θεάτρου αφορά όλους τους μαθητές ,αφού στόχος του είναι η δημιουργική ευαισθητοποίηση των παιδιών στο χώρο των Τεχνών και του θεάτρου, η ανάπτυξη της κοινωνικότητας και υπευθυνότητας στα πλαίσια της ομάδας και η απελευθέρωση της ψυχοκινητικής τους ενέργειας μ’ όλες τις μορφές έκφρασης που η σύγχρονη παιδαγωγική προτείνει για την συγκρότηση της προσωπικότητάς τους. Λειτουργούν Τμήματα: Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου.
Οι διδακτικές ενότητες των εργαστηρίων:
Κίνηση και Έκφραση (αυτοσχεδιασμοί, παντομίμα, σκηνική έκφραση)
Λόγος και Έκφραση (δραματοποίηση)
Θεατρική αγωγή (υποκριτική, θεατρική δράση, θεατρική παράσταση)

– Θεατρικό Εργαστήρι για τους νέους (18-35 ετών), απευθύνεται σε νέους που θέλουν να γνωρίσουν την τέχνη του θεάτρου, να εκφραστούν μέσα απ’ αυτή και να επικοινωνήσουν μέσα από την δυναμική της ομάδας.
-Θεατρικό Εργαστήρι για ενήλικες.
• Εργαστήρι Ζωγραφικής για παιδιά νέους και ενήλικες

Στο Εργαστήρι πραγματοποιούνται μαθήματα εικαστικών τεχνών: ζωγραφικής, πλαστικής, κατασκευών, ελεύθερο σχέδιο και μαθήματα σύνθεσης. για μαθητές δημοτικού, γυμνασίου-λυκείου, για νέους και για ενήλικες.
Το Εργαστήρι στοχεύει στην ανάπτυξη της εικαστικής σκέψης, αντίληψης και δεξιοτήτων, με δημιουργικό τρόπο, ενισχύοντας την φαντασία των παιδιών και των νέων, με στόχο να συμβάλει στην δημιουργική απασχόληση και στην ανάπτυξη της εικαστικής παιδείας και τέχνης.

Δες επίσης

Με επιτυχία η 31η Πανθεσσαλική Οδοντοστοματολογική Σύνοδος στα Τρίκαλα

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 21 Απριλίου η 31 η Πανθεσσαλική Οδοντοστοματολογική Σύνοδος η ...

Αφήστε μια απάντηση