Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Τοπικά / Απεργούν οι Τρικαλινοί εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές

Απεργούν οι Τρικαλινοί εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές

Σε απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν τη Δευτέρα 11 Απριλίου οι 26 εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές του Δήμου Τρικκαίων, καθώς δεν υπάρχει χρηματοδότηση από την πολιτεία.
Επίσης προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10 το πρωί στο Δημαρχείο Τρικάλων.

Όπως αναφέρερται σε σχετική ανακοίνωση “Από τον Σεπτέμβριο του 2014, στον Δήμο Τρικκαίων υλοποιείται το «Πρόγραμμα Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας», στο οποίο απασχολούνται 26 εργαζόμενοι και λειτουργούν οι εξής δομές:

• Γραφείο Διαμεσολάβησης
• Κοινωνικό Παντοπωλείο
• Κοινωνικό Φαρμακείο
• Κοινωνικό Εστιατόριο
• Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Αστέγων

Σκοπός των Κοινωνικών Δομών είναι η αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού μέσα από μια οριζόντια δέσμη ενεργειών ψυχοκοινωνικής και υλικής υποστήριξης και ενδυνάμωσης ατόμων ευπαθών κοινωνικά ομάδων, ατόμων ευρισκόμενων σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούμενων από φτώχεια.
Η πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές είναι δωρεάν για όλους σε ολόκληρο το δίκτυο ανά την Ελλάδα. Τα τρόφιμα, τα φάρμακα καθώς και οποιοδήποτε άλλο αγαθό παρέχεται μέσω των Κοινωνικών Δομών, τα οποία είναι αναγκαία για τη λειτουργία των Δομών, δε χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα, αλλά εξασφαλίζονται μέσω της συνεχούς προσπάθειας των εργαζομένων για εύρεση και εξασφάλιση χορηγιών. Έχουν δείξει ενδιαφέρον ένταξης στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Τρικκαίων περίπου 4,000 συμπολίτες μας, εκ των οποίων, οι 2,000 εξυπηρετούνται από τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Τρικκαίων σε μηνιαία βάση ενώ παρέχεται συνεχής ψυχοκοινωνική υποστήριξη, μέσω του επιστημονικού και άρτια καταρτισμένου προσωπικού που απαρτίζει το δυναμικό των Κοινωνικών Δομών.
Το πρόγραμμα « Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας» απειλείται με υποβάθμιση την ίδια ώρα που η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση που πλήττει την χώρα μας, έχει κάνει τις επιπτώσεις να είναι ιδιαίτερα έντονες και συνεχώς αυξανόμενες στις ευπαθείς ομάδες. Αφενός, θα γίνει συγχώνευση κάποιων Κοινωνικών Δομών και αφ’ ετέρου θα γίνει αντικατάσταση του υπάρχοντος προσωπικού, με αποτέλεσμα:
• Να υπολειτουργούν οι Δομές εξαιτίας της έλλειψης του απαραίτητου προσωπικού.
• Η παροχή υπηρεσιών να μην είναι το ίδιο ποιοτική καθώς το υπάρχον προσωπικό, που έχει την απαραίτητη εμπειρία, αντικαθίσταται από νέο, μη εξειδικευμένο προσωπικό, με άμεσες επιπτώσεις στην καθημερινή εξυπηρέτηση των ωφελουμένων.

Οι εργαζόμενοι στις Κοινωνικές Δομές πραγματοποιούν απεργιακή κινητοποίηση διεκδικώντας:

1. Την αναβάθμιση και την συνέχιση των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας με την απαραίτητη χρηματοδότηση και στήριξη.
2. Την διατήρηση των θέσεων εργασίας μας, την παράταση των συμβάσεων εργασίας όλων των εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές και την εκ νέου ένταξή μας είτε στα επόμενα ευρωπαϊκά προγράμματα, είτε σε χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό έτσι ώστε να συνεχιστεί η απασχόληση μας και η απρόσκοπτη λειτουργία των Κοινωνικών Δομών.

Δες επίσης

Απολογισμός διετίας 2022-2024 για τη Ν.Ε ΤΕΕ Τρικάλων

Έπειτα από την συμπλήρωση 2 ετών από τη σύσταση της νέας Ν.Ε. ΤΕΕ Τρικάλων και ...

Αφήστε μια απάντηση