Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024
trikaladay.gr / Άρθρα / Απαλλαγείτε από τις μύγες στην βεράντα ή στον κήπο με ένα απλό και οικονομικό κόλπο

Απαλλαγείτε από τις μύγες στην βεράντα ή στον κήπο με ένα απλό και οικονομικό κόλπο

Οι μύγες μπορεί να είναι πραγματική ενόχληση αυτή την εποχή, αλλά υπάρχει ένα έξυπνο κόλπο για να τις κρατήσετε μακριά. Μόλις ο καιρός γίνει πιο ζεστός, οι περισσότεροι ανυπομονούν να περάσουν περισσότερο χρόνο στην βεράντα ή τον κήπο του σπιτιού τους. Ωστόσο, ένα συχνό πρόβλημα είναι οι μύγες. Αυτά τα ενοχλητικά έντομα μπορεί να είναι αρκετά για να μας οδηγήσουν ξανά μέσα στο σπίτι. Ευτυχώς, υπάρχει ένα απλό κόλπο για να απολαύσετε ένα γεύμα σε εξωτερικό χώρο με ηρεμία, χωρίς τις ενοχλητικές μύγες.

Αντί να ψάχνετε για ακριβές λύσεις, οι ειδικοί στον φωτισμό εξωτερικών χώρων της CGC Interiors μοιράστηκαν την αλάνθαστη μέθοδο που θα σας κοστίσει κυριολεκτικά μόνο μερικά λεπτά. Ο Rob Chadwick, ιδιοκτήτης της CGC Interiors and Outdoor Lighting, εξηγεί ότι η λύση είναι να χρησιμοποιήσετε ένα ποτήρι του ενός λίτρου με νερό βρύσης και μια χούφτα χάλκινα κέρματα για να κρατήσετε τις μύγες μακριά από τις υπαίθριες συγκεντρώσεις σας αυτό το καλοκαίρι.

Πώς να εφαρμόσετε το κόλπο 

Πάρτε ένα συνηθισμένο ποτήρι του ενός λίτρου και ρίξτε μέσα τρία ή τέσσερα χάλκινα κέρματα (των 2 λεπτών του ευρώ)
Γεμίστε το ποτήρι μέχρι τη γραμμή με νερό
Τοποθετήστε το στο τραπέζι σε μια σταθερή επιφάνεια

Γιατί λειτουργεί αυτό το κόλπο για τις μύγες

Ο Robert δήλωσε: «Το κόλπο λειτουργεί για δύο κύριους λόγους. Οι μύγες φυσικά απεχθάνονται το νερό και το χρώμα του χαλκού, γι’ αυτό και τα 2λεπτα νομίσματα θα λειτουργήσουν πολύ καλύτερα από άλλα νομίσματα. Τα νομίσματα και το νερό μαζί φαίνονται πολύ μεγαλύτερα στις μύγες χάρη στα χιλιάδες μικρά, ακίνητα μάτια τους που είναι στοιβαγμένα μαζί. Υπολογίζεται ότι κάθε μύγα έχει μεταξύ 3.000 και 6.000. Το νερό και η αντανάκλαση σε συνδυασμό με τα μάτια τους, δημιουργούν ένα μεγάλο μωσαϊκό νερού, το οποίο θα τις κάνει να φύγουν μακριά».

Τι προσελκύει περισσότερο τις μύγες;

Οι μύγες είναι ενοχλητικά έντομα που μπορούν να χαλάσουν κάθε γεύμα σε εξωτερικό χώρο ή μία στιγμή χαλάρωσης. Ας δούμε τι τις προσελκύει περισσότερο και πώς μπορείτε να τις κρατήσετε μακριά:

  • Αποφάγια: Είναι εύκολο το καλοκαίρι να αφήνετε τα πιάτα σας στο τραπέζι, αλλά το να αφιερώσετε λίγα λεπτά για να καλύψετε το φαγητό ή να μεταφέρετε τα άδεια πιάτα στην κουζίνα, μπορεί να μειώσει σημαντικά τον πληθυσμό των μυγών.
  • Σκουπίδια: Το να βγάζετε τα σκουπίδια σας κάθε εβδομάδα θα αποτρέψει τις μύγες από το να συγκεντρώνεται γύρω από αυτά. Οποιαδήποτε έντονη οσμή θα προσελκύσει μύγες. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ο ζεστός καιρός επιταχύνει τη σήψη (ανάπτυξη βακτηρίων) και τα σκουπίδια αρχίζουν να μυρίζουν, προσελκύοντας μύγες.

 

Δες επίσης

«Κόα Ταξίδι για τη διάσωση των κόσμων» – Η Μαγεία του Νέου Παιδικού Μυθιστορήματος από τις σελίδες στις νότες…

Συναντήστε τον Ζώη Κατσίκη, έναν νεαρό συγγραφέα, που όνειρο του ήταν να γίνει μπασκετμπολίστας και… ...