Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024
trikaladay.gr / Θεσσαλία / Αντιδήμαρχος στο Βόλο απείλησε στον «αέρα» δημοσιογράφο. Ανακοίνωση της Ενωσης Συντακτών

Αντιδήμαρχος στο Βόλο απείλησε στον «αέρα» δημοσιογράφο. Ανακοίνωση της Ενωσης Συντακτών

Η Ένωση Συντακτών καταδικάζει απερίφραστα την λεκτική επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του δημοσιογράφου και μέλος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας Μάκη Θεοδώρου, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου κ. Θανάσης Σταυρίδης. Ο αντιδήμαρχος απείλησε τον συνάδελφο Θεοδώρου, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξης που έδινε στο μέσο που εργάζεται ο συνάδελφος, πως υπάρχει κίνδυνος να χάσει τη δουλειά του. Προφανώς τα λεγόμενα του συναδέλφου και η κριτική που ασκούσε στη δημοτική αρχή δεν άρεσαν στο αντιδήμαρχο και προχώρησε σε αυτές τις απαράδεκτες και πρωτοφανείς απειλές.
Καλούμε την δημοτική αρχή Βόλου να πάρει άμεσα θέση και να καταδικάσει τη στάση του αντιδημάρχου της. Το έχουμε τονίσει επανειλημμένα πως οι απειλές εναντίον των δημοσιογράφων δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα. Οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι δεν πρόκειται να σιωπήσουν. Επιτελούν το λειτούργημα τους με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία την οποία υπηρετούν και η οποία καθημερινά τους κρίνει από τα γραφόμενα και τα λεγόμενα τους.
Υ.Γ.: Για τον αντιδήμαρχο κ. Σταυρίδη και την επιστολή που απέστειλε προς της Ένωση Συντακτών μετά το θόρυβο και τη γενικότερη κατακραυγή που δημιούργησαν οι δηλώσεις του, εκείνο που έχουμε να πούμε είναι πως φαίνεται να ισχύει η παροιμία: Εκεί που μας χρωστούσαν …
Φαίνεται πως δυστυχώς για ορισμένους αιρετούς η άσκηση κριτικής είναι μη επιθυμητή. Προφανώς δεν αντιλαμβάνονται πως όταν ασκείς δημόσιο αξίωμα θα δεχθείς κριτική από πολίτες και από μέσα ενημέρωσης.
Αν πραγματικά θέλει να προστατέψει τον εαυτό του ο κ. Σταυρίδης, θα ήταν χρήσιμο να αντιληφθεί το μέγεθος του ολισθήματος που διέπραξε, με τις απειλές που εκτόξευσε κατά του συναδέλφου Θεοδώρου.

Το Δ.Σ.

Δες επίσης

Λαρισαίος κυκλοφορούσε γυμνός σε αγροτικό δρόμο στον Τύρναβο – Τον οδήγησε σπίτι του στη Λάρισα η αστυνομία

Μία παράξενη υπόθεση με έναν 45χρονο ο οποίος εντοπίστηκε να κυκλοφορεί γυμνός τις πρώτες πρωινές ...

Αφήστε μια απάντηση