Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024
trikaladay.gr / Τοπικά / Αναστάτωση φέρνει στο κέντρο των Τρικάλων το λεωφορείο χωρίς οδηγό

Αναστάτωση φέρνει στο κέντρο των Τρικάλων το λεωφορείο χωρίς οδηγό

Αναστάτωση φέρνουν στο κέντρο των Τρικάλων οι εργασίες που ξεκίνησαν σήμερα για την κατασκευή του διαδρόμου από το οποίο θα διέρχεται το λεωφορείο χωρίς οδηγό.

Ηδη οι εργασίες ξεκίνησαν στην περιοχή των παλιών φυλακών αλλά και στην οδό Καποδιστρίου ενώ θα συνεχιστούν και σε άλλες οδούς όπως Κοραή Στρ. Σαράφη, Διονυσίου κα.

Στις παραπάνω οδούς θα απαγορεύεται η στάθμευση αυτοκινήτων καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και για ένα εξάμηνο που θα διαρκέσει το πιλοτικό πρόγραμμα για το όχημα χωρίς οδηγό.
Για τις εργασίες που ξεκίνησαν μας εστάλη και σχετικό δελτίο Τύπου

Πρωί πρωί της Τρίτης 23 Ιουνίου 2015 ξεκίνησαν οι εργασίες για το παγκόσμιο εγχείρημα κυκλοφορίας λεωφορείων χωρίς οδηγό στα Τρίκαλα.

Το συνεργείο του εργολάβου άρχισε να «ξηλώνει» τμήμα του δρόμου από όπου θα διέλθουν τα λεωφορεία, προκειμένου άμεσα να αρχίσει η ασφαλτόστρωσή του με νέα, φρέσκια άσφαλτο, προκειμένου η κίνηση να μπορεί να γίνεται χωρίς κραδασμούς και να καταγράφονται αναλυτικά όλες οι κινήσεις των λεωφορείων.

Το μεγάλο αυτό εγχείρημα καθιστά τον Δήμο Τρικκαίων και την πόλη των Τρικάλων σημείο παγκόσμιας αναφοράς, καθώς τα συμπεράσματα από την κυκλοφορία των λεωφορείων αφορούν στον τρόπο κυκλοφορίας τους στις πόλεις του 21ου αιώνα.

Οπότε οι τρικαλινοί από σήμερα δείχνουν την απαραίτητη κατανόηση, καθώς τα έργα γίνονται σε κεντρικές οδούς της πόλης: Σήμερα, Τρίτη, άρχισε η αποξήλωση τμήματος του οδοστρώματος στις οδούς Δ. Τερτίπη (αφετηρία – τερματισμός των λεωφορείων), Καποδιστρίου και, μέχρι το μεσημέρι, στην οδό Δ. Κοραή. Την Τετάρτη 24 Ιουνίου θα συνεχιστούν στους ίδιους δρόμους οι εργασίες, με την ασφαλτόστρωση του συγκεκριμένου τμήματος.

Η κίνηση στην οδό Καποδιστρίου εκτρέπεται στην οδό Θεμιστοκλέους, ενώ και στην οδό Καρδίτσης υπάρχουν πινακίδες και διακριτά σήματα (κώνοι) για τη διευκόλυνση των οδηγών. Η e-trikala και ο Δήμος Τρικκαίων ζητούν την κατανόηση των τρικαλινών και δη των οδηγών, καθώς αυτές οι εργασίες θα είναι ολιγοήμερες, αλλά το όφελος πολλαπλό για τον Δήμο μας. Αναλυτική περιγραφή των νεότερων εργασιών, θα γνωστοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωση.

Σημειώνεται, τέλος, ότι ξεκίνησαν και οι εργασίες για τη λειτουργία του τερματικού σταθμού παρακολούθησης της κίνησης των λεωφορείων. Πρόκειται για το δημοτικό κτήριο δίπλα από το Τζαμί, που μετατρέπεται σε χώρο τεχνολογίας, καθώς θα φιλοξενεί όλες τις μονάδες που θα αξιολογούν το εγχείρημα.

Δες επίσης

Και το καλοκαίρι… ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ…

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η καλοκαιρινή μας γιορτή. Ένα φαντασμαγορικό σόου, έσκασε σαν πυροτέχνημα στην δομή ...

Αφήστε μια απάντηση