Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2022
trikaladay.gr / Τοπικά / Ανακοίνωση του ΜΕΡΑ25 Τρικάλων για διορισμό ιδιώτη παιδιάτρου στο Κ.Υ Τρικάλων

Ανακοίνωση του ΜΕΡΑ25 Τρικάλων για διορισμό ιδιώτη παιδιάτρου στο Κ.Υ Τρικάλων

ΣΔΙΤ και στο ΕΣΥ ;;;

Με βάση τις διατάξεις για το δήθεν επιτελικό κράτος η 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας εξέδωσε πριν λίγες ημέρες πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συνεργασία με γιατρό παιδιατρικής ειδικότητας για παροχή υπηρεσιών με «μπλοκάκι», για χρονικό διάστημα μόλις 12 μηνών στο Κέντρου Υγείας Τρικάλων. Όπως σε πολλά μέρη της Ελλάδας έτσι και στο κέντρο υγείας Τρικάλων ζητείται από τον ιατρικό σύλλογο η εκδήλωση ενδιαφέροντος για την κάλυψη κενής θέσης παιδιάτρου.

Αυτή την πρόσκληση ενδιαφέροντος που φέρεται να ενέκρινε η ίδια η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κ. Γκάγκα, η 5η ΥΠΕ επιχείρησε να την αιτιολογήσει με βάση το γεγονός ότι δεν υπάρχει παιδίατρος στον κατάλογο των επικουρικών ιατρών που να έχει εκδηλώσει προτίμηση στο συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας, ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι οι ανάγκες για την κάλυψη της θέσης του παιδίατρου είναι πάγιες και διαρκείς και ότι δεν θα λήξουν σε 12 μήνες.

Η κυβέρνηση αντί να κάνει πραγματική πολιτική υγείας, υποτίθεται πως λύνει τα συσσωρευμένα προβλήματα αποστελέχωσης του ΕΣΥ και καμαρώνει ιδεολογικά για αυτό, παραγγέλλοντας παντού με το τσουβάλι  υπηρεσίες ιδιωτών γιατρών και σκορπίζοντας έτσι στα τυφλά και ανοργάνωτα τον πολύτιμο και ήδη απαράδεκτα χαμηλό προϋπολογισμό υγείας. Εννοείται ότι η ποιότητα αυτών των υπηρεσιών θα είναι χείριστη.

Είναι φανερό ότι καθώς πλησιάζουν οι εκλογές, το κυβερνητικό έργο της απαξίωσης του ΕΣΥ, φαίνεται πως ολοκληρώνεται «επιτυχώς» και πλέον μένουν οι τυπικές διαδικασίες διάλυσης και διαμοιρασμού των κομματιών του, όπως ακριβώς συμβαίνει στις διαδικασίες εξαγοράς και πώλησης επιχειρήσεων από τα αρπακτικά της χρηματιστηριακής αγοράς.

Ανεξάρτητα από τα ασαφή κριτήρια της επιλογής του προσώπου που θα επιλεγεί και κυρίως από την αδιαφανή μέθοδο που η διοίκηση της 5ης ΥΠΕ θα  επιλέξει τον εν λόγω παιδίατρο που θα καλύψει για 12 μόλις μήνες μια νευραλγική θέση στον πρωτοβάθμιο τομέα της δημόσιας υγείας, χωρίς αποκλειστική απασχόληση και ουσιαστικά ως part time εργαζόμενος, αυτό που προξενεί περισσότερο αλγεινή εντύπωση είναι το γεγονός ότι δύο μόλις μήνες μετά  την επίσκεψη του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 στο ΓΝ Τρικάλων, επιβεβαιώνονται απόλυτα τα δυσμενή, για τη δημόσια υγεία στην πόλη μας, συμπεράσματα της τότε συνάντησης του με τους εργαζόμενους του υγειονομικού τομέα, σχετικά με τις ελλείψεις του προσωπικού ακόμα και σε σχέση με το κουτσουρεμένο οργανόγραμμα των μονάδων υγείας στα Τρίκαλα.

Όλα αυτά τα κενά και τις ελλείψεις του προσωπικού που η ηγεσία του υπουργείου υγείας και της 5ης ΥΠΕ έρχεται να τα καλύψουν όχι με διορισμούς μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά με αδιαφανείς διαδικασίες προσλήψεων συμβασιακού και ορισμένου χρόνου εργασιακές σχέσεις, ακόμα και ιδιωτών ιατρών με μπλοκάκι, που παράλληλα θα μπορούν να διατηρούν τα προσωπικά τους ιατρεία, ενώ στα δύσκολα χρόνια της πανδημίας έριχναν  επικοινωνιακά πυροτεχνήματα για δήθεν χιλιάδες προσλήψεις και δήθεν κάλυψη των αναρίθμητων οργανικών κενών σε ιατρικό προσωπικό στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Τη στιγμή που πάνω από 100 άτομα δουλεύουν στο Νοσοκομείο Τρικάλων ως συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου στην καθαριότητα, στη σίτιση, στη φύλαξη και ενώ σε λίγο καιρό και αυτές οι υπηρεσίες θα παραδοθούν ξανά στα χέρια αδίστακτων εργολάβων και με δεκάδες επικουρικούς γιατρούς και νοσηλευτές στην πρώτη γραμμή της μάχης, το νεοφιλελεύθερο σχέδιο της κυβέρνησης επιστρατεύει ακόμα και τη θεσμοθέτηση των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, προκειμένου να καλυφθεί η ουσιαστική γύμνια των πολιτικών της απέναντι στα θεμελιώδη ζητήματα της δημόσιας υγείας, που μέσα σε συνθήκες υγειονομικής κρίσης έχουν ενταθεί όσο ποτέ στη σύγχρονη ιστορία.

Οι κ.κ. Μητσοτάκης και Πλεύρης ετοιμάζονται να επιτεθούν στο άμεσο μέλλον ακόμα περισσότερο στο ΕΣΥ, με τα σχέδια τους για ΣΔΙΤ στη δημόσια υγεία, για χειρουργεία με όρους ιδιωτικών κλινικών, για παροχή νοσηλείας στους ασθενείς με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και άλλες παρόμοιες πρακτικές, που κάνουν τους κλινικάρχες και τους μεγαλογιατρούς να τρίβουν τα χέρια τους και τους πολίτες και τους υγειονομικούς να αγανακτούν με τα όσα προωθεί η «Μητσοτάκης Α.Ε.» ως επιστέγασμα των μνημονιακών πολιτικών της αποψίλωσης του ΕΣΥ.

Ο.Β. Τρικάλων του ΜέΡΑ 25

Δες επίσης

Επανεκλέγεται προεδρος της ΟΝΝΕΔ Τρικάλων ο Θάνος Δερμίσης

Επανεκλέγεται προεδρος της ΟΝΝΕΔ Τρικάλων ως μοναδικός υποψήφιος ο Θάνος Δερμίσης, ενώ τις επόμενες μέρες ...