Δευτέρα, 19 Μαΐου 2025
trikaladay.gr / Διατροφή / Ανακάτεψε τα αυγά με τα Λαχανικά – Γεμιστά Ρολάκια Λαχανικών με Κιμά!!

Ανακάτεψε τα αυγά με τα Λαχανικά – Γεμιστά Ρολάκια Λαχανικών με Κιμά!!

Για τη βάση
  • 5 μέτριες πατάτες (850 γρ.)
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • Μαϊντανός
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • Πιπέρι
Για τη γέμιση
  • 600 γρ. Μοσχαρίσιος κιμάς (λαιμός)
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. Τυρί κρέμα
  • 2 πρέζες αλάτι
  • Πιπέρι
Για το γαρνίρισμα
  • Τυρί Μοτσαρέλα
Εκτέλεση
  1. Τρίβουμε τις πατάτες και τις βάζουμε για 2 λεπτά σε νερό.
  2. Τις ξεπλένουμε καλά, τις στραγγίζουμε και προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και την πιπεριά.
  3. Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα στα λαχανικά, προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλεύρι, ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα σε μεγάλο ταψί κουζίνας με λαδόκολλα.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180°C για 20 με 25 λεπτά.
  6. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι την πιπεριά και τα τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά.
  7. Προσθέτουμε τον μοσχαρίσιο κιμά και τον μαγειρεύουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
  8. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε.
  9. Κόβουμε τη βάση των λαχανικών σε 6 κομμάτια, βάζουμε στην άκρη από κάθε κομμάτι λίγη γέμιση κιμά και ρολάρουμε προσεκτικά.
  10. Σε ένα πυρέξ απλώνουμε τον κιμά που περίσσεψε, ρίχνουμε λίγη τριμμένη μοτσαρέλα, τοποθετούμε τα ρολάκια στη σειρά, πασπαλίζουμε ξανά με μοτσαρέλα και ψήνουμε στον αέρα στους 180°C μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
  11. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 

Δες επίσης

Αφράτα Ζουμερά Μπιφτέκια με όλα τα Μυστικά!!

Τα Υλικά που θα ενημερώσετε : 500 γρ. Μοσχαρίσιο κιμά (από κομμάτι λαιμό, σπάλα ή ...