Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2023
trikaladay.gr / Ελλάδα / Αλ. Τσίπρας: “Ο ΣΥΡΙΖΑ των 172.000 μελών, σήμερα είναι βέβαιο ότι θα είναι πρώτο κόμμα και με διαφορά στις επόμενες εκλογές”

Αλ. Τσίπρας: “Ο ΣΥΡΙΖΑ των 172.000 μελών, σήμερα είναι βέβαιο ότι θα είναι πρώτο κόμμα και με διαφορά στις επόμενες εκλογές”

Με δήλωσή του μετά το τέλος των εσωκομματικών του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπραςευχαρίστησε τους τουλάχιστον 150.000 χιλιάδες ψηφοφόρους που συμμετείχαν στις διεργασίες της 15ης Μαΐου στέλνοντας μήνυμα εκλογικής ετοιμότητας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ των 172.000 μελών, σήμερα είναι βέβαιο ότι θα είναι πρώτο κόμμα και με διαφορά στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν αποφασίσει να στήσει κάλπες ο κ. Μητσοτάκης», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε ότι «αυτή είναι η δέσμευση της νέας συλλογικής μας ηγεσίας. Αυτή είναι η προσωπική μου δέσμευση. Με ενότητα και συναίσθηση της βαριάς ευθύνης, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φέρουμε τη νέα νίκη του λαού μας. Για να ξαναφέρουμε την ελπίδα και τη δικαιοσύνη στη πατρίδα μας».

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για πρωτοφανή συμμετοχή στην κάλπη για την ανάδειξη συλλογικής ηγεσίας, «με την ένταξη πάνω από 110.000 νέων μελών στις γραμμές μας».

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μαζικότερο κόμμα ενεργών μελών, καθώς ήδη από το απόγευμα το κόμμα έχει διπλασιάσει τα μέλη του ενώ αναφέρθηκε σε όσα είχε πει τη βραδιά των εθνικών εκλογών του Ιουλίου 2019 – στη γλυκιά ήττα όπως ο ίδιος χαρακτήρισε -, σημειώνοντας ότι πλέον είναι γεγονός ο «κοινωνικός ΣΥΡΙΖΑ».

 

 

Οι εσωκομματικές εκλογές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ολοκληρώθηκαν με ευρεία συμμετοχή μελών -παλαιών και νέων- για την εκλογή του προέδρου και της κεντρικής επιτροπής του κόμματος. Μάλιστα, η εκλογική διαδικασία πήρε παράταση μίας ώρας, με τις κάλπες να κλείνουν στις 21.00 μ.μ. της Κυριακής, 15 Μαΐου, από τις 20.00 μ.μ. που ήταν προγραμματισμένες να κλείσουν αρχικά.

«Θέλω να σάς ευχαριστήσω όλους και όλες για τη μεγάλη σας συνεισφορά και για τη συμμετοχή στη σημερινή γιορτή της Δημοκρατίας. Νομίζω ότι σήμερα κάναμε ένα μεγάλο, σπουδαίο και αποφασιστικό βήμα για να ξαναφέρουμε την ελπίδα πίσω στον τόπο μας – που το έχει ανάγκη.Θέλω να σάς θυμίσω ότι το βράδυ των εκλογών της γλυκιάς ήττας του 2019, γιατί πήραμε το 32% τοιυ ελληνικού λαού, είχα πει ότι αυτό το ποσοστό που μάς δίνει ο δημοκρατικός κόσμος της πατρίδας μας είναι μία εντολή για μας. Μια εντολή μετασχηματισμού. Μία εντολή να αντιστοιχηθεί ο κομματικός ΣΥΡΙΖΑ , τον 30.000 τότε μελών, με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ των δεκάδων χιλιάδων προοδευτικών πολιτών που μάς στήριζαν και μάς στηρίζουν», είπε κατά τη δήλωσή του από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος, στην πλ. Κουμουνδούρου ο Αλέξης Τσίπρας.

 

ethnos

Δες επίσης

Άγρια δολοφονία στην Ξάνθη: Τον εκτέλεσε με πέντε σφαίρες μπροστά στην σύζυγο, τον γιο και τα τέσσερα εγγόνια του

Σοκ προκαλούν οι νέες πληροφορίες για τον άγρια δολοφονία 46χρονου στο Δροσερό Ξάνθης. Το έγκλημα διαπράχθηκε, ...