Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 3 μελιτζάνες (300 γρ. η καθεμία)
- 1 πράσινη καυτερή πιπεριά
- 1 μεγάλη ντομάτα
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 80 γρ. Χωριάτικο Λευκό Τυρί ΟΛΥΜΠΟΣ
- 2 σκελίδες σκόρδου
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 πρέζα ρίγανη
- Πιπέρι
Για το γαρνίρισμα
- Κασέρι ΟΛΥΜΠΟΣ
Εκτέλεση
- Κόβουμε προσεκτικά τα καπάκια από τις μελιτζάνες για να δημιουργήσουμε μια θήκη.
- Χαράζουμε μέχρι κάτω εσωτερικά τη κάθε μελιτζάνα .
- Ρίχνουμε αλάτι, ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στον αέρα στους 180°C για 35 με 40 λεπτά.
- Με ένα κουτάλι αφαιρούμε το εσωτερικό από τις μελιτζάνες και το ρίχνουμε σε ένα μπολ.
- Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε τη ψιλοκομμένη ντομάτα, τα καπάκια που αφαιρέσαμε από τις μελιτζάνες, την κόκκινη πιπεριά, τη καυτερή πιπεριά, το σκόρδο, τρίβουμε το Χωριάτικο Λευκό Τυρί ΟΛΥΜΠΟΣ, το ελαιόλαδο, αλάτι, ρίγανη, πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Γεμίζουμε τις μελιτζάνες, τρίβουμε το Κασέρι ΟΛΥΜΠΟΣ πάνω από κάθε μελιτζάνα και ξανά ψήνουμε για ακόμη 15-20 λεπτά στους 200°C .
- Σερβίρουμε με φρέσκο μαϊντανό.
Καλή σας επιτυχία!!
Trikala Day Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα των Τρικάλων




