Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Τοπικά / Αφιέρωμα στον Αγιο Γεώργιο τον Μαντηλά στο Καστράκι

Αφιέρωμα στον Αγιο Γεώργιο τον Μαντηλά στο Καστράκι

Σε αφιέρωμα για τους Πασχαλινούς προορισμούς της εφημερίδας “καθημερινή” περιλαμβάνεται και ειδική αναφορα στα μοναστήρια των Μετεώρων, ενώ η εφημερίδα δίνει έμφαση στη γιορτή του Αγίου Γεωργίου του Μαντηλά, την Τρίτη του Πάσχα, στο Καστράκι.

Οπως αναφέρει: “Μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO σήμερα, τα έξι ενεργά μοναστήρια των Μετεώρων ζουν την απόλυτη κατάνυξη τη Μεγάλη Εβδομάδα. Οι λιτοί Επιτάφιοι και οι ταπεινές Αναστάσεις, χωρίς βαρελότα, υπογραμμίζουν το συναίσθημα δέους που γεννά, έτσι κι αλλιώς, το τοπίο, μεταφέροντας τον επισκέπτη σε άλλη διάσταση. Ευκολότερη πρόσβαση έχει η γυναικεία Μονή Στεφάνου, ιδιαίτερη ατμόσφαιρα θα βρείτε στα μεγαλειώδη μοναστήρια Βαρλαάμ και Μεγάλου Μετεώρου, ενώ εκείνα του Αναπαυσά και της Αγίας Τριάδας είναι τα πιο ήσυχα, καθώς κατοικούνται από έναν μόνο ηγούμενο.

Αυτό που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χάσετε, πάντως, είναι η γιορτή του Αγίου Γεωργίου του Μαντηλά, την Τρίτη του Πάσχα, κατά την οποία οι νέοι του χωριού Καστράκι αναρριχώνται στο βράχο έως τη σκήτη μεταφέροντας στη ζώνη τους εκατοντάδες πολύχρωμα μαντήλια – τάματα των ντόπιων. Τα κρεμούν στο βράχο και κατεβάζουν εκείνα της προηγούμενης χρονιάς, που μοιράζονται ως φυλαχτό. Η πεζοπορία ανάμεσα στα βράχια είναι άλλη μια υπέροχη εμπειρία, όπως και η αναρρίχηση. Από τα πιο εύκολα και όμορφα μονοπάτια είναι εκείνο που οδηγεί από την Καλαμπάκα στην Αγία Τριάδα και εκείνο που συνδέει το Καστράκι με το Αγιο Πνεύμα.

Δες επίσης

Απολογισμός διετίας 2022-2024 για τη Ν.Ε ΤΕΕ Τρικάλων

Έπειτα από την συμπλήρωση 2 ετών από τη σύσταση της νέας Ν.Ε. ΤΕΕ Τρικάλων και ...

Αφήστε μια απάντηση