Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου 2025
trikaladay.gr / Διατροφή / Αφράτη Βασιλόπιτα με τη Μέθοδο 1-2-3-4 χωρίς ζυγαριά

Αφράτη Βασιλόπιτα με τη Μέθοδο 1-2-3-4 χωρίς ζυγαριά

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 1 κούπα λιωμένο Βούτυρο Αγελάδος ΟΛΥΜΠΟΣ (160 γρ.)
  • 2 κούπες ζάχαρη (340 γρ.)
  • 3 κούπες Φυσικός Χυμός Πορτοκάλι ΟΛΥΜΠΟΣ (570 γρ.)
  • 4 κούπες αλεύρι που φουσκώνει (500 γρ.)
  • 100 γρ. Τρούφα κουβερτούρας
  • Ξύσμα πορτοκάλι
  • 2 μέτρια αυγά
  • 2 βανιλίνες
  • 1 κ.γ. μαχλέπι
  • 1/2 κ.γ. κάρδαμο
  • 1/4 κ.γ. μαστίχα σκόνη
Για το γλάσο και το στόλισμα
  • 400 γρ. Λιωμένη Λευκή κουβερτούρα + 2 κ.σ. ηλιέλαιο
  • Τριμμένο φιστίκι Αιγίνης
Φόρμα 26 εκ.
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το λιωμένο Βούτυρο Αγελάδος ΟΛΥΜΠΟΣ, το Φυσικό Χυμό Πορτοκάλι ΟΛΥΜΠΟΣ, τα αυγά και ανακατεύουμε πολύ  καλά.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι, το ξύσμα, τις βανιλίνες, τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα μέχρι μα έχουμε ένα λείο μείγμα.
  3. Προσθέτουμε τη τρούφα κουβερτούρας ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα σε αποσπώμενη αλευροβουτυρωμένη φόρμα 26 εκ.
  4. Προσθέτουμε το φλουρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 170°C για 60 με 65 λεπτά.
  5. Την αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και έπειτα την αναποδογυρίζουμε σε σχάρα.
  6. Λιώνουμε τη λευκή κουβερτούρα μαζί με το ηλιέλαιο και καλύπτουμε ομοιόμορφα εξωτερικά τη Βασιλόπιτα.
  7. Γαρνίρουμε γύρω γύρω με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης και γράφουμε με άλειμμα πραλίνας τις ευχές για το νέο έτος.
  8. Κόβουμε και απολαμβάνουμε.

Η ΚΟΥΠΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ 200 ML

Καλή σας επιτυχία

Δες επίσης

Ο Άκης Πετρετζίκης έμεινε άφωνος: Τα βλάχικα φαγητά σε χωριό της Λάρισας που τον εντυπωσίασαν!

Με άρωμα παράδοσης και γεύσεις από τα βουνά της Πίνδου, ο Σύλλογος Γυναικών Περιοχής Καλοχωρίου ...