Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Αφράτες Πιτούλες για Σουβλάκια!!! με όλα τα μυστικά

Αφράτες Πιτούλες για Σουβλάκια!!! με όλα τα μυστικά

  • 500 γρ αλεύρι γ.ο.χ (3 κούπες και 1/4)
  • 300 γρ χλιαρό νερό (1 κούπα και 1/4)
  • 9 γρ ξηρή μαγιά (2 κτγ)
  • 1 κτσ ζάχαρη
  • 1 κτσ ελαιόλαδο
  • 1 κτσ λευκό ξίδι
  • 1,5 κτγ αλάτι
  • 1/2 κτγ ρίγανη

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χλιαρό νερό, την μαγιά, την ζάχαρη, το ξίδι, το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το μισό αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο χυλό.
  2. Κάνουμε τον φούρνο στόφα τον ανάβουμε για 1 λεπτο στις αντιστάσεις στους 100 c, σβήνουμε τον φούρνο και βάζουμε τον χυλό μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
  3. Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι ,το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμεμια εύπλαστη ζύμη.
  4. Κάνουμε την ίδια διαδικασία και βάζουμε την ζύμη να ξεκουραστεί μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
  5. Χωρίζουμε την ζύμη σε 9 κομμάτια των 100 γρ.
  6. Ανοίγουμε την ζύμη με έναν πλάστη και με την λαβή από μια κουτάλα κάνουμε βαθουλώματα για να ψηθούν καλύτερα οι πίτες.
  7. Τσαλακώνουμε και βρέχουμε μια λαδόκολλα και την βάζουμε σε ένα τηγάνι χωρίς να προεξέχει.
  8. Αλείφουμε με ελαιόλαδο την μία πλευρά από την πίτα και την βάζουμε να ψηθεί από την πλευρά που την αλείψαμε.
  9. Ψήνουμε σε χαμηλή  φωτιά την πίτα μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
  10. Αλείφουμε ελαιόλαδο και από την άλλη πλευρά και την ψήνουμε.
  11. Κάνουμε την ίδια διαδικασία με όλες τις υπόλοιπες πίτες.
  12. Τις σερβίρουμε με τα κρεατικά μας ή τις απολαμβάνουμε όπως αλλιώς θέλουμε.

Φτιάξτε τις καλύτερες και τις πιο αφράτες πιτούλες για σουβλάκια!!

Δες επίσης

Εύκολη συνταγή για μεσογειακή σαλάτα ζυμαρικών

Η μεσογειακή σαλάτα ζυμαρικών είναι μια γρήγορη και εύκολη συνταγή, ιδανική για τα καθημερινά σας γεύματα ή ...