Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2026
trikaladay.gr / Ελλάδα / Καταγγελία από τον δικηγόρο Φώτη Λεπίδα – «Ο Πλεύρης έφερε τον Θεοδωρόπουλο στο Ιατρονομικό Συμβούλιο»

Καταγγελία από τον δικηγόρο Φώτη Λεπίδα – «Ο Πλεύρης έφερε τον Θεοδωρόπουλο στο Ιατρονομικό Συμβούλιο»

Σε καταγγελίες για τη σχέση του Θάνου Πλεύρη με τον Ηλία Θεοδωρόπουλο, προχώρησε ο νομικός Φώτης Λεπίδας σε συνέντευξή του στην εκπομπή KontraView. Όπως τόνισε ο δικηγόρος, ο νυν υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου ήταν αυτός που έφερε – και επί της ουσίας επέβαλε – στο Ιατρονομικό Συμβούλιο τον άνθρωπο που μαζί με τη σύζυγό του (Ιωάννα Γάκα) είναι οι δύο κατηγορούμενοι για τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη.

Υπενθυμίζεται πως ο Θάνος Πλεύρης – όπως ο ίδιος παραδέχτηκε – τηλεφώνησε στον Ηλία Θεοδωρόπουλο προκειμένου να μάθει τι συνέβη, μετά την είδηση του θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη. Ο υπουργός ισχυρίστηκε πως ήταν ένα απλό τυπικό τηλεφώνημα και πως γνώριζε τον Θεοδωρόπουλο μόνο επειδή ήταν ένας από τους γιατρούς που είχε επισκεφτεί μετά την περιπέτεια της υγείας του.

«Ο Πλεύρης μας έφερε τον Θεοδωρόπουλο»

Ο Φώτης Λεπίδας στην καταγγελία του ισχυρίστηκε ότι ο Θάνος Πλεύρης ήταν εκείνος που παρουσίασε στην συνέλευση του Ιατρονομικού Συμβουλίου τον Ηλία Θεοδωρόπουλο, σε μια περίοδο κατά την οποία, όπως ανέφερε, καταβαλλόταν προσπάθεια ώστε αυτό να συγκροτηθεί «σε επιστημονική βάση».

Όπως είπε ο δικηγόρος, ο κ. Θεοδωρόπουλος τοποθετήθηκε ενώπιον των παρευρισκομένων παρουσιάζοντας προτάσεις που, κατά τον ίδιο, δεν συνάδουν ούτε με την ιατρική ούτε με τη νομική επιστήμη. Όπως ανέφερε, μέσα από τη συζήτηση διαμορφώθηκε η εντύπωση ότι υπήρχε πρόθεση το υπό σύσταση σωματείο να αναλάβει πραγματογνωμοσύνες και συμβουλευτικές υπηρεσίες για δημόσιες συμβάσεις.

«Ο στόχος του ήταν καθαρός, φαινόταν. Το είχε ομολογήσει ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία θα βγάλουμε πολλά λεφτά», υποστήριξε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η συγκεκριμένη προσέγγιση βρισκόταν σε πλήρη αντίθεση με τη φιλοσοφία που ο ίδιος είχε προτείνει για τη λειτουργία του Ιατρονομικού Συμβουλίου.

Ο κ. Λεπίδας δήλωσε ακόμη πως αντέδρασε άμεσα στη συνέλευση, τονίζοντας ότι δεν θα συμμετείχε σε μια πρωτοβουλία με κερδοσκοπικά χαρακτηριστικά. Όπως είπε, ξεκαθάρισε στους συμμετέχοντες ότι θεωρούσε το εγχείρημα ξένο προς την επιστημονική αποστολή που θα έπρεπε να έχει ένας τέτοιος φορέας. «Είπα “με συγχωρείτε, εγώ φεύγω, δεν συμμετέχω σε αυτό το πράγμα. Δεν είναι κερδοσκοπικός ο χαρακτήρας αυτού που εγώ πρότεινα”», ανέφερε, υποστηρίζοντας ότι αποχώρησε από τη διαδικασία διαμαρτυρόμενος.

Ο ίδιος επικαλέστηκε ως μάρτυρες πρόσωπα που συμμετείχαν στη συνάντηση, μία εκ των οποίων, όπως είπε, ήταν αδελφή διοικητή νοσοκομείου στην Κεφαλονιά.

«Διαφώνησα, έφυγα και έγινα εχθρός για τον Πλεύρη»

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσαν οι αναφορές του στις μετέπειτα σχέσεις του με τον Θάνο Πλεύρη. Ο κ. Λεπίδας υποστήριξε ότι μετά τη σύγκρουση που σημειώθηκε στη συγκεκριμένη συνέλευση, ο νυν υπουργός τον αντιμετώπιζε εχθρικά τον αντιμετώπιζε ως «εχθρό».

Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι όταν ο κ. Πλεύρης ανέλαβε υπουργικά καθήκοντα και επισκέφθηκε την 6η ΥΠΕ, κινήθηκαν διαδικασίες για την απομάκρυνσή του από τη θέση του νομικού συμβούλου. Στην ερώτηση του παρουσιαστή εάν τελικά απομακρύνθηκε από την υπηρεσία, ο κ. Αλεξιάδης απάντησε μονολεκτικά: «Ναι».

Δες επίσης

Καίνε οι τιμές των προϊόντων στα σούπερ μάρκετ παρά την «συμφωνία κυρίων» να κρατηθούν σε χαμηλά επίπεδα

Προβληματισμένοι παραμένουν οι καταναλωτές με την ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ, που βλέπουν μέρα με τη μέρα ...