Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 1 κούπα λιωμένο Βούτυρο Αγελάδος ΟΛΥΜΠΟΣ (160 γρ.)
- 2 κούπες ζάχαρη (340 γρ.)
- 3 κούπες Φυσικός Χυμός Πορτοκάλι ΟΛΥΜΠΟΣ (570 γρ.)
- 4 κούπες αλεύρι που φουσκώνει (500 γρ.)
- 100 γρ. Τρούφα κουβερτούρας
- Ξύσμα πορτοκάλι
- 2 μέτρια αυγά
- 2 βανιλίνες
- 1 κ.γ. μαχλέπι
- 1/2 κ.γ. κάρδαμο
- 1/4 κ.γ. μαστίχα σκόνη
Για το γλάσο και το στόλισμα
- 400 γρ. Λιωμένη Λευκή κουβερτούρα + 2 κ.σ. ηλιέλαιο
- Τριμμένο φιστίκι Αιγίνης
Φόρμα 26 εκ.
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το λιωμένο Βούτυρο Αγελάδος ΟΛΥΜΠΟΣ, το Φυσικό Χυμό Πορτοκάλι ΟΛΥΜΠΟΣ, τα αυγά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το ξύσμα, τις βανιλίνες, τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα μέχρι μα έχουμε ένα λείο μείγμα.
- Προσθέτουμε τη τρούφα κουβερτούρας ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα σε αποσπώμενη αλευροβουτυρωμένη φόρμα 26 εκ.
- Προσθέτουμε το φλουρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 170°C για 60 με 65 λεπτά.
- Την αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και έπειτα την αναποδογυρίζουμε σε σχάρα.
- Λιώνουμε τη λευκή κουβερτούρα μαζί με το ηλιέλαιο και καλύπτουμε ομοιόμορφα εξωτερικά τη Βασιλόπιτα.
- Γαρνίρουμε γύρω γύρω με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης και γράφουμε με άλειμμα πραλίνας τις ευχές για το νέο έτος.
- Κόβουμε και απολαμβάνουμε.
Η ΚΟΥΠΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ 200 ML
Καλή σας επιτυχία
Trikala Day Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα των Τρικάλων




