Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου 2025
trikaladay.gr / Διατροφή / Ρεβίθια Φρικασέ νόστιμη και υγιεινή συνταγή!!

Ρεβίθια Φρικασέ νόστιμη και υγιεινή συνταγή!!

Ένα φρικασέ διαφορετικό αλλά απίστευτα νόστιμο! Ρεβίθια μαγειρεμένα με φρέσκο μαρούλι, κρεμμύδι και άνηθο, που δένουν σε μια απαλή λεμονάτη σάλτσα. Ελαφρύ, αρωματικό και γεμάτο γεύση, αυτό το πιάτο συνδυάζει την παράδοση με την απλότητα της καθημερινής μαγειρικής. Ιδανικό για νηστεία, αλλά και για όσους αγαπούν τα ζεστά, σπιτικά φαγητά που μυρίζουν Ελλάδα
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
  • 1 κιλό μαρούλι
  • 500 γρ. Βρασμένα Ρεβίθια
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 40 γρ. ελαιόλαδο (4 κ.σ.)
  • 1,5 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι
Για το δέσιμο της σάλτσας
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • 100 γρ. Νερό (1/2 κούπα)
  • 30 γρ. κορν φλάουρ (2 κ.σ.)
Εκτέλεση
  1. Μουλιάζουμε από βραδύς τα Ρεβίθια για τουλάχιστον 8 με 10 ώρες.
  2. Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  3. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μαρούλι και ανακατεύουμε μέχρι να πέσει ο όγκος του.
  4. Προσθέτουμε τα βρασμένα Ρεβίθια, το αλάτι, το πιπέρι και ρίχνουμε με βραστό νερό μέχρι να καλυφθούν τα Ρεβίθια.
  5. Ρίχνουμε τον άνηθο, ανακατεύουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 25 με 30 λεπτά.
  6. Σε μπολ ρίχνουμε το χυμό λεμόνι, το νερό, το κορν φλάουρ ανακατεύουμε και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  7. Βράζουμε για ακόμη 2 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  8. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Δες επίσης

Εύκολο Νηστίσιμο Γλυκό Ψυγείου!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε : Για τη βάση 300 γρ. Μπισκότα digestive 150 γρ. ...