Δεν φαντάζεσαι πόσο εύκολα μπορείς να φτιάξεις αυτές τις τραγανές νηστίσιμες αλευρόπιτες! Μόνο με αλεύρι, νερό και λίγα ακόμη υλικά, θα έχεις ένα σνακ ή συνοδευτικό που όλοι θα ζητάνε ξανά και ξανά.
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 370 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
- 200 γρ. νερό
- 1 κ.σ. λευκό ξίδι
- 1/2 κ.γ. αλάτι
Για το τηγάνισμα
- Ηλιέλαιο
Για το σερβίρισμα
- μέλι
- καρύδια
-
κανέλα
-
Εκτέλεση
-
Καλή σας επιτυχία!!
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό, το ξίδι, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 κομμάτια των 70 γρ, και με ένα πλάστη ανοίγουμε τη κάθε πιτούλα 17-20 εκ.
- Τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά και από τις 2 πλευρές μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα.
- Σερβίρουμε με μέλι, καρύδια και κανέλα.
Trikala Day Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα των Τρικάλων




