Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024
trikaladay.gr / Άρθρα / 9 σημάδια ότι έχετε κερδίσει τον σεβασμό των άλλων

9 σημάδια ότι έχετε κερδίσει τον σεβασμό των άλλων

Μερικές φορές, είναι δύσκολο να καταλάβεις αν οι άνθρωποι πραγματικά σε θαυμάζουν και σε σέβονται. Μπορεί να μην εκφράζουν πάντα τα συναισθήματά τους ή να κάνουν κινήσεις για να σας δείξουν τον σεβασμό τους.

Εάν δώσετε προσοχή, όμως, υπάρχουν σημάδια που δείχνουν ότι οι άνθρωποι σας εκτιμούν ιδιαίτερα ακόμη κι αν δεν το λένε. Παρακάτω θα διαβάσετε τις συμπεριφορές που δείχνουν πώς σας βλέπουν οι άλλοι και αν έχετε κερδίσει τον σεβασμό τους.

9 σημάδια ότι έχετε κερδίσει τον σεβασμό των άλλων

  • Ακούν προσεκτικά όταν μιλάτε
  • Σέβονται τα όριά σας
  • Μιμούνται τις συμπεριφορές σας
  • Εκτιμούν τη γνώμη σας
  • Γιορτάζουν τα επιτεύγματά σας
  • Σας υπερασπίζονται
  • Θυμούνται μικρές λεπτομέρειες για εσάς
  • Σας εμπιστεύονται τα μυστικά τους
  • Προσπαθούν να σας κάνουν περήφανους

Ακούν προσεκτικά όταν μιλάτε

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σημάδια που δείχνει ότι οι άλλοι σε θαυμάζουν είναι ο τρόπος που ανταποκρίνονται όταν μιλάς. Θα παρατηρήσετε ότι όταν μιλάτε, οι άνθρωποι τείνουν να ακούν προσεκτικά. Γέρνουν, διατηρούν οπτική επαφή και ανταποκρίνονται προσεκτικά σε αυτά που λέτε. Δεν ακούν απλώς παθητικά τα λόγια σας. Ακούν ενεργά και ασχολούνται με αυτό που λέτε. Αυτό συμβαίνει επειδή εκτιμούν τις απόψεις και τις γνώσεις σας.

Σέβονται τα όριά σας

Ένα σαφές σημάδι θαυμασμού είναι όταν οι άνθρωποι σέβονται τα όριά σου. Αν για παράδειγμα αποφασίσετε να βάλετε ένα όριο και να μην απαντάτε σε κλήσεις για την δουλειά μετά τις 8 το βράδυ τι θα κάνουν οι συνάδελφοι σας; Αν το σεβαστούν είναι ένα σημάδι ότι σας εκτιμούν και σας θαυμάζουν.

Μιμούνται τις συμπεριφορές σας

Μπορεί να μην το συνειδητοποιείτε, αλλά όταν οι άνθρωποι θαυμάζουν κάποιον, ασυνείδητα μπορεί να υιοθετούν χαρακτηριστικά της συμπεριφοράς του. Αυτό είναι ένα ψυχολογικό φαινόμενο γνωστό ως «φαινόμενο χαμαιλέοντα».
Θα μπορούσε να είναι τόσο απλό όσο η υιοθέτηση της ίδιας γλώσσας του σώματος ή εκφράσεων κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας. Ή πιο περίπλοκα, όπως το να μιμούνται πτυχές του τρόπου της ζωής σας. Αυτή είναι μία συμπεριφορά που δηλώνει θαυμασμό και σεβασμό. Είναι ο τρόπος του εγκεφάλου να δημιουργήσει μια σύνδεση με κάποιον που αντιλαμβάνεται ως πολύτιμο ή άτομο με επιρροή.

Εκτιμούν τη γνώμη σας

Όταν οι άνθρωποι σας θαυμάζουν, ζητούν τη συμβουλή σας. Τους ενδιαφέρει πραγματικά να ακούσουν τις σκέψεις και τις απόψεις σας για διάφορα θέματα. Είτε πρόκειται για ένα προσωπικό δίλημμα, είτε για μια επαγγελματική απόφαση, ή ακόμα και για ένα ασήμαντο θέμα όπως η επιλογή μιας ταινίας, αν βρίσκετε ανθρώπους να στρέφονται συχνά σε εσάς για συμβουλές, είναι ένα χαρακτηριστικό σημάδι θαυμασμού.

Γιορτάζουν τα επιτεύγματά σας

Ένα άλλο σημάδι θαυμασμού είναι όταν οι άνθρωποι χαίρονται ειλικρινά για την επιτυχία σας. Δεν βλέπουν τα επιτεύγματά σας ως απειλή ή αιτία ζήλιας. Αντίθετα, γιορτάζουν μαζί σας. Οι συμπεριφορές τους μπορεί να είναι τόσο απλές όσο ένα ειλικρινές συγχαρητήριο μήνυμα ή τόσο μεγάλες ώστε να οργανώσουν ένα πάρτι- έκπληξη για εσάς. Αυτή η ανιδιοτελής χαρά για την επιτυχία σας είναι μια από τις πιο αγνές μορφές θαυμασμού.

Σας υπερασπίζονται

Ένα από τα πιο σημαντικά σημάδια θαυμασμού είναι όταν οι άνθρωποι σας υπερασπίζονται, ειδικά όταν δεν είστε κοντά για να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας. Είναι εύκολο να υποστηρίξεις κάποιον όταν είναι παρών, αλλά χρειάζεται πολύ θάρρος και σεβασμό να το κάνεις όταν απουσιάζει. Αυτή η πράξη αφοσίωσης δείχνει ότι όχι μόνο σας θαυμάζουν αλλά νοιάζονται βαθιά για τη φήμη σας.

Θυμούνται μικρές λεπτομέρειες για εσάς

Όταν οι άνθρωποι ενδιαφέρονται πραγματικά για εσάς συγκρατούν μικρές λεπτομέρειες και πληροφορίες που έχετε μοιραστεί μαζί τους. Αυτή η προσοχή στη λεπτομέρεια δείχνει ότι νοιάζονται πραγματικά για εσάς και τη ζωή σας. Αφιερώνουν χρόνο για να θυμηθούν αυτά τα μικρά πράγματα γιατί η ευτυχία σας έχει σημασία για αυτούς. Δεν είναι απλά ότι έχουν καλή μνήμη. Οι άνθρωποι αυτοί πραγματικά σας θαυμάζουν και αναγνωρίζουν την αξία σας.

Σας εμπιστεύονται τα μυστικά τους

Εάν κάποιος είναι πρόθυμος να μοιραστεί τα μυστικά του μαζί σας, είναι ένα ισχυρό σημάδι του θαυμασμού του για εσάς. Το να μοιράζεσαι μυστικά απαιτεί μεγάλη εμπιστοσύνη. Σημαίνει ότι πιστεύουν στην ακεραιότητα και τη διακριτικότητα σας. Είναι βέβαιοι ότι δεν θα κάνετε κακή χρήση των πληροφοριών και δεν θα προδώσετε την εμπιστοσύνη τους.

Προσπαθούν να σας κάνουν περήφανους

Όταν κάποιος σας θαυμάζει, θέλει να σας κάνει περήφανους. Εκτιμούν τη γνώμη σας τόσο πολύ που η αποδοχή και η θετική κρίση σας γίνεται κίνητρο για αυτούς. Προσπαθούν να αποδώσουν καλύτερα, να βελτιώσουν τον εαυτό τους, με την ελπίδα ότι θα κερδίσουν τον έπαινο σας.

Όλα έχουν να κάνουν με την αντίληψη

Τα σημάδια του θαυμασμού, όσο διακριτικά και αν είναι, μπορείτε να τα εντοπίσετε αρκεί να γνωρίζετε τι ψάχνετε. Ο χαρακτήρας, οι αξίες και οι πράξεις σας διαμορφώνουν την αντίληψή τους και τελικά τον θαυμασμό τους για εσάς. Αυτές οι ιδιότητες είναι που σας κάνουν να ξεχωρίζετε και να κερδίσετε τον σεβασμό τους.

πηγή: FOXreport.gr

Δες επίσης

Το εορτολόγιο της εβδομάδας (10-16/06/2024)

ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ Αλεξάνδρου και Αντωνίνης των μαρτύρων, Τιμοθέου επισκόπου Προύσσης δεν γιορτάζει κανείς * Απόψε ...