Σάββατο, 4 Μαΐου 2024
trikaladay.gr / Επιχειρηματικότητα / Τα αντηλιακά και η χρήση τους

Τα αντηλιακά και η χρήση τους

Ποιες είναι οι πιο συχνές ερωτήσεις για τα αντηλιακά https://www.mamacorner.gr/cat/antiliaka ;

 

Πόσα πράγματα άραγε γνωρίζουμε για τα αντηλιακά; ποιές είναι οι πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που κάνουμε προκειμένου να εντάξουμε στην καθημερινή μας περιποίηση τη χρήση αντηλιακών;

 

Αν κάθομαι στη σκιά, χρειάζομαι αντιηλιακό;

Οι ακτίνες του ήλιου φτάνουν σε εσάς είτε βρίσκεστε στη σκιά είτε όχι. Σκεφτείτε ότι ακόμη και μια συννεφιασμένη ημέρα το 80% της ηλιακής ακτινοβολίας περνάει από τα σύννεφα. Άρα, επιβάλλεται να φοράτε πάντα αντιηλιακό και να αποφεύγετε την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο.

 

Μπορώ να βάζω baby oil αντί για αντιηλιακό;

Μπορείτε να το χρησιμοποιείτε μετά το μπάνιο, γιατί ενυδατώνει σε βάθος, χαρίζει λάμψη και απαλή υφή στην επιδερμίδα, αλλά απαγορεύεται στην παραλία, γιατί απλούστατα δεν παρέχει καμία αντιηλιακή προστασία.

 

Πρέπει να χρησιμοποιώ ξεχωριστό αντιηλιακό για το σώμα και το πρόσωπο;

Σαφέστατα. Επειδή η επιδερμίδα του προσώπου διαφέρει από αυτήν του σώματος (είναι πιο λεπτή και πιο εύθραυστη από ό,τι του σώματος), τα αντιηλιακά έχουν την ανάλογη σύνθεση ώστε να ανταποκρίνονται επαρκώς στις ανάγκες τους. Γι’ αυτό, τα αντιηλιακά προσώπου είναι συνήθως κρέμες (υπάρχουν και τα στικ, αλλά για μεμονωμένα σημεία του προσώπου), ενώ για το σώμα έχουν τη μορφή λαδιών ή λοσιόν. Ωστόσο, υπάρχουν αντιηλιακά με ειδική σύνθεση που αναγράφουν στη συσκευασία τους ότι είναι κατάλληλα για το σώμα και το πρόσωπο.

 

Είναι απαραίτητο να φοράω αντιηλιακό ακόμα κι αν μαυρίσω;

Οι ανάγκες της επιδερμίδας για αντιηλιακή προστασία είναι υψηλότερες στις αρχές του καλοκαιριού. Καθώς αυτή σταδιακά γίνεται πιο σκουρόχρωμη, μπορείτε να χρησιμοποιείτε μικρότερο δείκτη προστασίας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τον καταργήσετε. Το μαυρισμένο δέρμα απορροφά το 90% των ακτίνων UVΒ, αλλά δεν απορροφά τις ακτίνες UVΑ. Μπορεί, δηλαδή, να μην αντιλαμβάνεστε κάποιο επιφανειακό κάψιμο, αλλά οι ακτίνες UVA επιταχύνουν τη γήρανση του δέρματος, προκαλούν δυσχρωμίες και ευνοούν την εμφάνιση μελανώματος.

Δες επίσης

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Έναρξη κατασκευής νέου φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 80 MW στη Δυτική Μακεδονία

Ένας νέος φωτοβολταϊκός σταθμός, εγκατεστημένης ισχύος 80 MW, στη θέση «Ακρινή» της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, σε ...

Αφήστε μια απάντηση