Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024
trikaladay.gr / Τοπικά / Με ανακοίνωση πλούσιων δράσεων η βασιλόπιτα του Μορφωτικού Συλλόγου Απανταχού Πλατανιωτών

Με ανακοίνωση πλούσιων δράσεων η βασιλόπιτα του Μορφωτικού Συλλόγου Απανταχού Πλατανιωτών

Παρουσία μελών και φίλων του Μορφωτικού Συλλόγου Απανταχού Πλατανιωτών τελέστηκε η κοπή της Βασιλόπιτας του συλλόγου το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου, όπου στεγάζεται ο σύλλογος και το «παρών» έδωσαν μέλη του συλλόγου με τις οικογένειές τους. Παρόντες επίσης ήταν ο Σύμβουλος Απασχόλησης & Εμπορίου Π.Ε. Τρικάλων Ντίνος Μπάρδας, ο Τοπικός Σύμβουλος Πλατάνου Σωτήρης Καρατάσος και ο Πρόεδρος της Τοπικής Ενότητας Λιόπρασου Φώτης Κατσιακιώρης.
Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο Πατήρ Σωκράτης Εφημέριος του Αγίου Νικολάου Πλατάνου, ο οποίος στη συνέχεια ευχήθηκε σε όλο τον κόσμο Καλή Χρονιά και στο σύλλογο μια χρονιά με δράση και επιτυχίες. Το λόγο πήρε ο Πρόεδρος Αχιλλέας Κωτούζας, ο οποίος ευχαρίστησε αρχικά όλους τους παραβρισκομένους για την παρουσία τους, αλλά και για τη στήριξή τους σε κάθε δραστηριότητα του συλλόγου. Ανακοίνωσε το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων του συλλόγου για την περίοδο των Απόκρεων και συγκεκριμένα την αποκριάτικη γιορτή μεταμφιεσμένων για μικρούς και μεγάλους, που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο των Απόκρεων και τα παραδοσιακά κούλουμα, που θα οργανώσει ο σύλλογος στην κεντρική πλατεία του Πλατάνου ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας με παραδοσιακή φασολάδα και σαρακοστιανά. Επίσης έκανε αναφορά στην προσπάθεια που ξεκινά ο σύλλογος για τη συλλογή αρχειακού υλικού που αφορά τον Πλάτανο – κυρίως φωτογραφίες και ιστορικά ντοκουμέντα, με σκοπό την έκδοση βιβλίου. Επίσης την έρευνα και καταγραφή για την κατασκευή παραδοσιακών φορεσιών. Στο σημείο αυτό ζήτησε τη βοήθεια όλων για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας ή υλικού.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ντίνος Μπάρδας ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού και του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστου Μιχαλάκη, συνεχάρη το σύλλογο για τις δράσεις του και εξέφρασε τη διάθεση για στήριξη και συμπαράσταση της Περιφέρειας σε κάθε μελλοντική δραστηριότητα. Αμέσως μετά ο Πρόεδρος του συλλόγου του παρέδωσε το Ημερολόγιο του συλλόγου για το έτος 2017, το οποίο περιλαμβάνει τις δράσεις της προηγούμενης περιόδου. Η εκδήλωση συνεχίστηκε με μπουφέ από εδέσματα που ετοίμασαν οι γυναίκες του συλλόγου και έκλεισε με ανταλλαγές ευχών μεταξύ των μελών και των φίλων του συλλόγου. Η τυχερή της βραδιάς ήταν η Μαριλένα Βάλλα, η οποία παρέλαβε το δώρο που αντιστοιχούσε σε μια εικόνα των Αγίων Παϊσίου και Πορφυρίου. Ο Μορφωτικός σύλλογος Απανταχού Πλατανιωτών εύχεται σε όλο τον κόσμο Καλή Χρονιά με Υγεία !
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας
Αχιλλέας Κωτούζας Βίκη Υφαντή

Δες επίσης

Εισηγήτρια η Κ. Παπακώστα στην πιο εμβληματική δικαστική μεταρρύθμιση που αναβαθμίζει και το Ειρηνοδικείο Καλαμπάκας

Στην Ολομέλεια της Βουλής εισήχθη προς συζήτηση το εμβληματικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, σχετικά με ...

Αφήστε μια απάντηση