Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024
trikaladay.gr / Θεσσαλία / 43χρονος Λαρισαίος χάρισε ζωή με το θάνατό του – Δώρισε τα όργανά του

43χρονος Λαρισαίος χάρισε ζωή με το θάνατό του – Δώρισε τα όργανά του

Ζωή με τον θάνατό του χάρισε 43χρονος Λαρισαίος, χάρη στο μεγαλείο ψυχής που έδειξαν οι συγγενείς του, οι οποίοι αποφάσισαν να δωρίσουν όργανά του, μετά την διαπίστωση του εγκεφαλικού θανάτου του από γιατρούς της Εντατικής του ΠΠΓΝΛ όπου νοσηλεύονταν.

Ο άτυχος 43χρονος,με καταγωγή από το Καλαμάκι Αγιάς, παντρεμένος, πατέρας δύο κοριτσιών, ιδιωτικός υπάλληλος στο επάγγελμα, τραυματίστηκε πριν από 10 ημέρες περίπου σε τροχαίο ατύχημα που έγινε στη Γαλήνη. Από τότε νοσηλεύονταν στην Εντατική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, όπου αργά χθες το βράδυ, κατέληξε. Οι συγγενείς, παρά τον μεγάλο πόνο για την απώλειά του, συναίνεσαν προκειμένου να γίνει η δωρεά οργάνων και μετά από τις απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες και σε συνεννόηση με τους γιατρούς της Εντατικής και το Εθνικό Κέντρο Μεταμοσχεύσεων, ξεκίνησε η σχετική διαδικασία λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο , οι δύο νεφροί και το ήπαρ του 43χρονου επρόκειτο να μεταφερθούν, τις πρώτες πρωινές ώρες, σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να μεταμοσχευτούν σε εκεί νοσηλευόμενους , ενώ άλλα όργανά του-σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες- επρόκειτο να ελεγχθούν για την καταλληλότητα και την συμβατότητά τους με άλλους υποψήφιους λήπτες που τα έχουν ανάγκη. Περισσότερες λεπτομέρειες για την ταυτότητα ληπτών και τα νοσηλευτικά ιδρύματα που επρόκειτο να μεταφερθούν, αναμένονται να γίνουν γνωστά τις επόμενες ημέρες από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων.

* Η κηδεία του 43χρονου «δωρητή ζωής», θα γίνει στις 6 σήμερα το απόγευμα από τον ιερό ναό του Αγ. Χαραλάμπους στον Πλατύκαμπο.

πηγή: εφημερίδα Ελευθερία

Δες επίσης

Ποινική δίωξη κατά της ΡΑΣ για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών – Σε εξέλιξη δύο εισαγγελικές έρευνες

Στο επόμενο -εξίσου σημαντικό- βήμα για την πρόοδο της έρευνας για τα αίτια της σιδηροδρομικής ...

Αφήστε μια απάντηση