Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024
trikaladay.gr / Τοπικά / 42 μεταπτυχιακοί φοιτητές απ΄ όλο τον κόσμο στα Τρίκαλα

42 μεταπτυχιακοί φοιτητές απ΄ όλο τον κόσμο στα Τρίκαλα

«Η φιλοξενία ήταν υπέροχη και είχαμε εμπειρία ζωής!» αναφωνούν για τα Τρίκαλα, σπουδαστές που μετείχαν στο ευρωπαϊκό μεταπτυχιακό πρόγραμμα με τίτλο «European Master in Sport & Exercise Psychology». Επρόκειτο για 42 φοιτητές από 23 χώρες του κόσμου και για 10 καθηγητές, που υλοποίησαν στη ΣΕΦΑΑ Τρικάλων το εντατικό πρόγραμμα μαθημάτων του εν λόγω μεταπτυχιακού. Και γράφουν τις εντυπώσεις τους, όχι μόνο σε επιστημονικό, αλλά και σε τουριστικό επίπεδο, εκθειάζοντας τα Τρίκαλα:
– «Οι ντόπιοι είναι εξαιρετικά φιλικοί και πάντα μας φρόντιζαν»
– «Θέλω πολύ να ξανάρθω στα Τρίκαλα!»
– «Η φιλοξενία ήταν υπέροχη και είχαμε εμπειρία ζωής!»
– Ηταν μοναδική ευκαιρία! Ηρθαμε σε επαφή με μεγάλο αριθμών δασκάλων από την Ευρώπη».
Αυτές είναι μερικές από τις εντυπώσεις που έγραψαν οι σπουδαστές, στην επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος (FESPAC), στο πλαίσιο της ολοκλήρωσής του.
Το διάστημα 25-29 Ιανουαρίου 2016, οι μεταπτυχιακοί φοιτητές και καθηγητές ασχολήθηκαν με το αντικείμενο των σπουδών τους, μετά την πρόσκληση του καθηγητή κ. Παπαϊωάννου.
Και ο Δήμος Τρικκαίων, με βάση τη συνεργασία του με τη ΣΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, φιλοξένησε μια ημερίδα στο πλαίσιο του προγράμματος. Μάλιστα ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου τόνισε σε χαιρετισμό του τη σπουδαιότητα της Σχολής που, σε συνεργασία με τον Δήμο, προωθεί δράσεις για τη βελτίωση και διάχυση των αποτελεσμάτων της άσκησης στους πολίτες. Για τον λόγο αυτόν, παρουσιάστηκαν πτυχές του προγράμματος SPACE που υλοποιείται στον Δήμο, με τη μηχανικό κ. Σούλα Μπράκη να τονίζει τις παρεμβάσεις που γίνονται για τη βιώσιμη κινητικότητα, σε συνδυασμό και με το «Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό».
Το συγκεκριμένο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών, έχει οδηγήσει σε έρευνες και διεθνείς δημοσιεύσεις σε συνεργασία με πολλά διεθνή πανεπιστήμια, έχουν αποφοιτήσει με μεταπτυχιακό δίπλωμα του πανεπιστημίου Θεσσαλίας πάνω από 20 διεθνείς φοιτητές, ενώ 5 απόφοιτοι των Τρικάλων κάνουν διδακτορικές σπουδές με υποτροφίες των πανεπιστημίων σε κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ, Αγγλίας και Αυστραλίας.
Η σχετική ανακοίνωση για το πρόγραμμα, βρίσκεται στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.fepsac.com/european_master_s_degree/
Από το γραφείο Τύπου

Δες επίσης

Διακοπή κυκλοφορίας σε δρόμο των Τρικάλων την Τρίτη 18/6

Διακοπή κυκλοφορίας και προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδούς της πόλης των Τρικάλων λόγω εκτέλεσης εργασιών ...

Αφήστε μια απάντηση