Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024
trikaladay.gr / Τοπικά / Με άδεια χέρια έφυγαν οι Τρικαλινοί αγρότες από την Αθήνα

Με άδεια χέρια έφυγαν οι Τρικαλινοί αγρότες από την Αθήνα

«Με άδεια χέρια και ανέξοδες υποσχέσεις» έφυγαν οι Τρικαλινοί αγρότες, όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους από την Αθήνα όπου είχαν συνάντηση με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκο Μπόλαρη.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Τρικάλων “Η Ανοιξη”

“ Με άδεια χέρια και μ’ ένα ντουρβά αόριστες και ανέξοδες υποσχέσεις κρεμασμένο στον ώμο, έφυγαν από τη συνάντηση με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκο Μπόλαρη οι αγρότες του νομού μας, οι καλλιέργειες των οποίων επλήγησαν από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις και τις καταστροφικές πλημμύρες. Στην ίδια κατεύθυνση ουσιαστικής απόρριψης των αιτημάτων των πληγέντων και κοροϊδίας τους μέσω των γενικόλογων υποσχέσεων κινήθηκαν η απάντηση που έδωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Β. Αποστόλου, στην Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ και τα όσα είπε ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κατά τη επίσκεψή του στην Φαρκαδόνα.
Η κυβέρνηση και ο ΕΛΓΑ, επικαλούμενοι τον αναχρονιστικό και άδικο για τους αγρότες κανονισμό του Οργανισμού και τα οικονομικά προβλήματα του κράτους, αρνούνται, επί της ουσίας, να ικανοποιήσουν τα δίκαια και ζωτικά αιτήματα των πληγέντων παραγωγών, που ζητούν:
* Άμεσες εκτιμήσεις και αποζημίωση στο 100% των ζημιών στις καλλιέργειες και το πάγιο κεφάλαιο από τον ΕΛΓΑ – Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ για να αποζημιώνει πλήρως και σύνολό τους τις ζημιές από όλες τις αιτίες.
* Άμεση στήριξη των πληγέντων με έκτακτη οικονομική ενίσχυση – Πάγωμα των υποχρεώσεών τους στο Δημόσιο, στον ΟΓΑ, στις Τράπεζες – Εξαίρεσή τους από τα χαράτσια, όπως ο ΕΝΦΙΑ κ.α.
* Σχεδιασμό και εκτέλεση των αναγκαίων αντιπλημμυρικών κι άλλων έργων υποδομής που θα προλαμβάνουν και θ’ αντιμετωπίζουν τις πλημμύρες, αλλά και τη λειψυδρία – Να δίνεται έκτακτη οικονομική ενίσχυση στις περιπτώσεις πλημμυρών και καταστροφών που αποτελούν σύνηθες φαινόμενο , όπως συμβαίνει στην περιοχή της Φαρκαδόνας, μέχρι να κατασκευαστούν τα έργα που θ’ αντιμετωπίζουν την κατάσταση.
Μετά κι απ’ αυτή την αρνητική εξέλιξη, η Επιτροπή Αγώνα που έχουν συγκροτήσει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Τρικάλων “Η Άνοιξη” και οι Αγροτικοί Σύλλογοι των πληγέντων περιοχών καλεί όλους τους αγρότες του νομού μας, μέσα από το οργανωμένο αγροτικό κίνημα και σε συμμαχία με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, να παλέψουν για την ικανοποίηση των αιτημάτων, αντιπαλεύοντας την εγκληματική αδιαφορία του κράτους και της κυβέρνησης, αλλά και της Τοπικής Διοίκησης, καθώς ο ένας ρίχνει το μπαλάκι των ευθυνών στον άλλο.
Παράλληλα, η Επιτροπή Αγώνα θα συνεχίσει τις συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς, πιέζοντας και μ’ αυτό τον τρόπο, να δοθούν λύσεις στα προβλήματα.”

Δες επίσης

Συνεχίζεται η συνεργασία Δήμου Πύλης και «Μαζί για το Παιδί» για τη στήριξη πλημμυροπαθών οικογενειών με ανήλικα τέκνα

Στις αρχές Ιουλίου, συνεχίστηκε η συνεργασία με το «Μαζί για το Παιδί», το οποίο παρέδωσε ...

Αφήστε μια απάντηση