Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2022
trikaladay.gr / Lifestyle / 3+1 βήματα που πρέπει να κάνεις όταν στάζει η βρύση!

3+1 βήματα που πρέπει να κάνεις όταν στάζει η βρύση!

Η πιθανότητα, κάποια στιγμή, να στάζει η βρύση του σπιτιού μας είναι μεγάλη και για αυτό καλό είναι να ξέρουμε όλοι τι πρέπει να κάνουμε. Τουλάχιστον μέχρι να αναλάβει κάποιος επαγγελματίας.
Όλα όσα πρέπει να κάνεις όταν στάζει η βρύση στο σπίτι!

1. Προετοιμάσου κατάλληλα.
Όταν ξεκινάς να κάνεις τέτοιες δουλειές προφανώς χρειάζεσαι και τα κατάλληλα εργαλεία. Η πιθανότερη αιτία που στάζει η βρύση σου είναι τα λαστιχάκια που έχουν φθαρεί. Άρα ξεκίνα από αυτό και προμηθεύσου εκείνα που αντιστοιχούν στη βρύση σου. Για τη συνέχεια θα χρειαστείς ένα κάβουρα και ένα κατσαβίδι. Μη δοκιμάσεις να κάνεις πειράματα χωρίς να έχεις αυτά τα εργαλεία. Πίστεψε μας θα ταλαιπωρηθείς πολύ.

2. Πιάσε δουλειά.
Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνεις, για να μην έχεις να αντιμετωπίσεις χειρότερα μετά, είναι να κλείσεις την κεντρική παροχή νερού για το σπίτι. Στη συνέχεια, άνοιξε τέρμα τη βρύση σου μέχρι να αδειάσει από όλο το νερό που έχει παγιδευτεί εκεί. Τώρα ήρθε η ώρα για δράση. Με τον κάβουρα σου ξεβίδωσε την βρύση και με το κατσαβίδι βγάλε τη βίδα που συγκρατεί το λαστιχάκι στο στόμιο.

3. Παρατήρησε το λαστιχάκι.
Αν έχεις κάνει όλα τα παραπάνω, αυτή τη στιγμή πρέπει να κρατάς το λαστιχάκι στο χέρι σου. Παρατήρησε καλά αν είναι φθαρμένο ή απλά βρώμικο. Στην πρώτη περίπτωση πρέπει να αντικατασταθεί άμεσα, αν θες οι λογαριασμοί σου να παραμείνουν σε φυσιολογικά επίπεδα. Στη δεύτερη περίπτωση μπορείς απλά να το καθαρίσεις καλά και να το ξαναβάλεις στη θέση του. Αφού έχεις κάνει όλη αυτή τη διαδικασία, δεν είναι μια καλή ευκαιρία να κάνεις και έναν καλό προληπτικό καθαρισμό στο σιφόνι σου;

4. Τοποθέτησε τα πίσω στη θέση τους.                                                                                                                                                                                             Αφού διόρθωσες αυτό που έπρεπε για να μη στάζει η βρύση σου, ώρα να μαζέψεις τα πράγματα σου και να ελέγξεις τα αποτελέσματα.

Ξαναβίδωσε προσεχτικά την κεφαλή της βρύσης και άνοιξε πάλι το γενικό διακόπτη. Ανοιγόκλεισε μερικές φορές τη βρύση για να αποκατασταθεί η ροή. Όταν το νερό κυλάει ομαλά πρέπει να παρατηρήσεις αν το πρόβλημα συνεχίζεται ή τα έχεις καταφέρει. Αν το βράδυ μέσα στον ύπνο σου ακούσεις πάλι αυτό τον ενοχλητικό θόρυβο, μη το σκέφτεσαι άλλο. Απευθύνσου σε έναν επαγγελματία που θα λύσει το πρόβλημα εύκολα και άμεσα.

Πηγή: douleutaras.gr

Δες επίσης

Τι να κάνεις αν ο σύντροφός σου τελειώνει γρήγορα στο σεξ

Αν ο παρτενέρ σου εστιάζει στον “προορισμό” (οργασμός του) και όχι στο “ταξίδι” (όλα τα ...