Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024
trikaladay.gr / Τοπικά / Χρ. Μιχαλάκης: Ο τόπος μας συνεχίζει να πρωτοπορεί και να διακρίνεται στη μουσική

Χρ. Μιχαλάκης: Ο τόπος μας συνεχίζει να πρωτοπορεί και να διακρίνεται στη μουσική

Στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων βρέθηκαν το πρωί της Τρίτης η Τασία Κασιώλα και η μαθήτρια του Ωδείου Τρικάλων Α. Κασιώλα Ιωάννα Σκρέκα, όπου συναντήθηκαν με τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη.

Η επίσκεψη έγινε με αφορμή τις νέες πολύ σημαντικές διακρίσεις που απέσπασε η Ιωάννα Σκρέκα την προηγούμενη περίοδο στους διαγωνισμούς που συμμετείχε, αλλά και τρεις ακόμη μαθητές του Ωδείου, της τάξης Βιολιού Jung Eun Lee.

Ο Αντιπεριφερειάρχης προχώρησε σε βραβεύσεις για τις ιδιαίτερα σημαντικές επιτυχίες, εκφράζοντας τα συγχαρητήριά τους προς όλους όσους συνετέλεσαν σε αυτή την προσπάθεια.

Να σημειωθεί πως η Ιωάννα Σκρέκα απέσπασε το προηγούμενο διάστημα της κάτωθι διακρίσεις:

Νοέμβριος 2021: 2ο ΒΡΑΒΕΙΟ στον Τρίτο Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό «Τάσος Παππάς» (Κατηγορία Junior), Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.

Απρίλιος 2022: 1ο ΒΡΑΒΕΙΟ στον Όγδοο Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό «Μαρία Χαιρογιώργου-Σιγάρα» του Διεθνούς Mουσικού Σωματείου Gina Bachauer (Κατηγορία Α΄), Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Μάιος 2022: 1ο ΒΡΑΒΕΙΟ στον Πέμπτο Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό «Orpheus Soloists» (Κατηγορία Α΄), Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.

Μάιος-Ιούνιος 2022: GRAND PRIZE, 100/100 βαθμολογία, Κατηγορία Junior 1 (8 – 9 ετών), στον 2022 USA Classical International Youth Music Competition, Atlanta, USA. Ως βραβευμένη με το GRAND PRIZE η Ιωάννα Σκρέκα είναι προσκεκλημένη να συμμετάσχει στη συναυλία των βραβευμένων του διεθνούς διαγωνισμού η οποία θα λάβει χώρα στη Νέα Υόρκη τον Αύγουστο του 2022.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΡΑΚΟΣ

Απρίλιος 2022: Επιλέχθηκε να συμμετάσχει στις Συναυλίες «Νέα Ταλέντα της Κλασικής Μουσικής» 2022 που διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων της Μουσικής Θεσσαλονίκης στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Κύκλος συναυλιών Οκτωβρίου 2022).

Μάιος 2022: 2ο ΒΡΑΒΕΙΟ στον Πέμπτο Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό «Orpheus Soloists» (Κατηγορία Ε΄), Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.

Ιούνιος 2022: GRAND PRIZE, 100/100 βαθμολογία, Κατηγορία Collegiate (19 – 25 ετών), στον 2022 USA Classical International Youth Music Competition, Atlanta, USA. Στον διαγωνισμό, με έδρα την Ατλάντα των Ηνωμένων Πολιτειών, έλαβαν μέρος 300 διαγωνιζόμενοι από 41 διαφορετικές χώρες. Ως βραβευμένος με το GRAND PRIZE, ο Θανάσης Ράκος είναι προσκεκλημένος να συμμετάσχει στη συναυλία των βραβευμένων του διεθνούς διαγωνισμού, η οποία θα λάβει χώρα στη Νέα Υόρκη τον Αύγουστο του 2022.

JIN WEIGUO

Ιούνιος 2022: Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, 94/100 βαθμολογία, Κατηγορία Junior 2 (10 – 13 ετών) στον 2022 USA Classical International Youth Music Competition, Atlanta, USA.

ΡΟΔΑΝΘΗ ΝΙΚΑΚΗ

Απρίλιος 2022: Επιλέχθηκε να συμμετάσχει στις Συναυλίες «Νέα Ταλέντα της Κλασικής Μουσικής» 2022 που διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων της Μουσικής Θεσσαλονίκης στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Κύκλος συναυλιών Οκτωβρίου 2022).

Ο Χρήστος Μιχαλάκης σε δήλωσή του τόνισε πως «είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βλέπω να συνεχίζεται με ιδιαίτερη επιτυχία η πλούσια μουσική παράδοση του τόπου μας. Τα νέα παιδιά δείχνουν την αγάπη τους για τη μουσική και μέσα από συστηματική δουλειά κατακτούν την προσωπική επιτυχία, αλλά και τη συλλογική διάκριση για την περιοχή μας. Δεν θα μπορούσα να μην σταθώ και στο πολύ σημαντικό έργο που γίνεται εδώ και χρόνια στο Ωδείο Τρικάλων Α. Κασιώλα, το οποίο μέσα από την ορθή αντίληψη για τη μουσική παιδεία, έχει γαλουχήσει γενιές εξαιρετικών μουσικών με αναρίθμητες διακρίσεις.

Θέλω να εκφράσω για μία ακόμη φορά τα συγχαρητήριά μου στην Ιωάννα Σκρέκα, αλλά και στους άλλους μαθητές του Ωδείου για τις διακρίσεις τους και τους εύχομαι να δουν τα μουσικά τους όνειρα να γίνονται πραγματικότητα. Ο τόπος μας συνεχίζει να πρωτοπορεί και να διακρίνεται στη μουσική και οι επιτυχίες των νέων παιδιών είναι η μεγαλύτερη απόδειξη».

Δες επίσης

Επιστολή του προέδρου του Επιμελητηρίου Τρικάλων προς τους υπουργούς Χρ. Σταικούρα και Κ. Σκρέκα

Προς: Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών – Κο. Σταϊκούρα Χρ. – Κοιν.: – – Υπουργό Ανάπτυξης ...