Σάββατο, 27 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Αθλητισμός / Συγκηνητική τελευταία κούρσα του Περικλή Ιακωβάκη

Συγκηνητική τελευταία κούρσα του Περικλή Ιακωβάκη

Την τελευταία κούρσα εμποδίων της καριέρας του έτρεξε σήμερα στο Ηράκλειο της Κρήτης ο Περικλής Ιακωβάκης.

Ο Τρικαλινός στην καταγωγή  πρωταθλητής αγωνίστηκε για τελευταία φορά στα 400μ., κατακτώντας την τρίτη θέση, αλλά αυτό είχε μικρή σημασία. Ο Ιακωβάκης μετά τον τερματισμό του σε 51.33 γονάτισε και φίλησε το ταρτάν, το οποίο τίμησε για περισσότερα από 15 χρόνια. Ακολούθησε ένα αποθεωτικό χειροκρότημα από περίπου 10.000 θεατές που παρακολούθησαν την προσπάθεια του. Στην πρώτη θέση των 400μ. με εμπόδια βρέθηκε ο Λετονός Γιάνις Μπάλτους με 51.17.

«Δεν μπορώ να πω ότι ήταν καλή κούρσα», δήλωσε μετά την προσπάθεια του ο Ιακωβάκης και συνέχισε: «Στην αρχή λόγω του ανέμου έτρεξα επιφυλακτικά και στα πρώτα 200μ είχε κόντρα άνεμο και με δυσκόλεψε. Ήθελα να είμαι λίγο πιο γρήγορος, αλλά οι τραυματισμοί και τα χρόνια που περνάνε αφήνουν σημάδια. Ένας λόγος ακόμα που ήθελα να παρατείνω τις εμφανίσεις μου είναι για τα παιδιά μου να προλάβουν να με δουν να αγωνίζομαι. Σήμερα είναι εδώ στην κερκίδα η οικογένειά μου και με παρακολούθησαν σε αυτή την προσπάθεια. Αυτή η εμφάνιση ήταν η τελευταία μου. Ετοιμάστηκα από το Σεπτέμβρη για πω το αντίο στους στίβους εδώ στο Ηράκλειο σε αυτή τη διοργάνωση. Ήταν υπέροχος ο κόσμος και με συγκίνησε με την υποδοχή του και τις επευφημίες του. Φεύγω πλήρης από τους στίβους από επιτυχίες και αποτυχίες. Ήταν η τελευταία μου προσπάθεια σε ατομικό επίπεδο γιατί ο εθνικός προπονητής μου ανακοίνωσε ότι θα είμαι στη εθνική ομάδα για τα 4Χ400 αύριο».

Δες επίσης

Ο Στιβ Πάνος στον Προμηθέα Πατρών

Ο Στιβ Πάνος θα φορά τη φανέλα του Προμηθέα Πατρών για τα επόμενα δύο χρόνια, όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος της Αχαΐας. H απόκτηση του Στιβ Πάνος από τον Προμηθέα Πατρών επικυρώθηκε με την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσαν σήμερα (25/6) οι νεοφώτιστοι. Η ομάδα του Μάκη Γιατρά ενέταξε στο δυναμικό της τον 27χρονο σέντερ, ο οποίος θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Α2 κατηγορία. Στα τέσσερα χρόνια παρουσίας στην Basket League, έχει φορέσει τη φανέλα των Κολοσσού, Καβάλας και Τρικάλων, με ιδιαίτερη επιτυχία. H  συμφωνία με τους Πατρινούς θα αποφέρει στον ομογενή σέντερ ένα ποσό που θα φτάνει τις 100 χιλιάδες ευρώ, για τα δύο χρόνια που θα αγωνίζεται υπό τις οδηγίες του Μάκη Γιατρά. Η σχετική ανακοίνωση: "Ο Α.Σ.Π. Προμηθέας ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με το Στιβ Πάνος για τα επόμενα 2 χρόνια και τον καλωσορίζει στην οικογένειά του".