Παρασκευή, 3 Μαΐου 2024
trikaladay.gr / Αθλητισμός / Ο ΠΑΟΚ «αφεντικό» με 2-1 επί του Αρη

Ο ΠΑΟΚ «αφεντικό» με 2-1 επί του Αρη

Το 2-1 στη σειρά των «μικρών» τελικών της Α1 πέτυχε ο ΠΑΟΚ, καθώς ήταν καλύτερος  και δίκαια νίκησε στην Πυλαία τον Άρη με 62-51.

Έτσι πήρε προβάδισμα για την 3η θέση, που κρίνεται στις τρεις νίκες.

Το νέο «ραντεβού» των δύο ομάδων είναι την Τετάρτη 17/6 (19:30), στο άδειο και πάλι -λόγω τιμωρίας- Αλεξάνδρειο.

Με εξαιρετική άμυνα, ομαδικότητα και «καθαρές» επιλογές στην επίθεση, ο ΠΑΟΚ έδειξε από την αρχή του αγώνα τις… προθέσεις του. Μετά το αρχικό 0-3 του, αποτελεσματικά μαρκαρισμένου σε όλη την αναμέτρηση από τον Μαργαρίτη, Βεζένκοφ (0/1 βολές, 2/5 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 3 λάθη), ο «Δικέφαλος» έτρεξε σερί 9-0, που του έδωσε τα ηνία στο σκορ στο 4’ με 9-3. Διαφορά που στο 8’ πήγε στο +10 (18-8), με τους Μαργαρίτη, Λάνγκφορντ, Κάρτερ να «φορτώνουν» το αντίπαλο καλάθι και τον Αρη να παραμένει αποσυντονισμένος.

Χαρακτηριστικά τα διαδοχικά χαμένα λέιπ απ από τους Χαρίση, Βεζένκοφ, τα συνεχόμενα λάθη και η επιθετική αφλογιστία από τον Πάσαλιτς. Δευτερόλεπτα πριν ολοκληρωθεί η πρώτη περίοδος οι «ασπρόμαυροι» προηγήθηκαν με +11 (22-11), με τον Τσόχλα εύστοχο από τη γραμμή των βολών (2/2), απόσταση που διατήρησαν στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου (26-15).

Με πρωτοβουλίες των Τόμας, Χαρίση, οι «κίτρινοι» πλησίασαν στους 7 (27-20), η προσπάθειά τους, όμως, ανακόπηκε τάχιστα. Με τους Μπρέμερ, Μαργαρίτη να… βομβαρδίζουν από τα 6.75 και τη συνεισφορά του Χαριτόπουλου, ο ΠΑΟΚ πήγε στο +17 στο 18’ (39-22), δείχνοντας πως δύσκολα θα επιτρέψει να διαφοροποιηθεί το σκηνικό στο ματς. Απόλυτη ήταν η υπεροχή του «Δικεφάλου» και στην τρίτη περίοδο, διάστημα στο οποίο απέκτησε τη μέγιστη διαφορά του στο ματς, τους 18 πόντους στο 28’ (51-33).

Η επιπολαιότητα και τα λάθη που έκαναν οι «ασπρόμαυροι» στο πεντάλεπτο του τέταρτου δεκαλέπτου έδωσαν το δικαίωμα στον Αρη να επανακάμψει στο παιχνίδι. Με επιμέρους σκορ 2-10 και βασικούς εκφραστές τους Βεζένκοφ (5π.), Τόμας, Σίμτσακ, το σύνολο του Πρίφτη πλησίασε στους 8 πόντους (35’ 53-45 από το 51-35 στο 30’), με τον ΠΑΟΚ να αποκαθιστά άμεσα ξανά την… τάξη υπέρ του.

Με βολές από τους Λάνγκφορντ (1/2), Οντουμ (2/2), Μαργαρίτη (2/2), τους φιλοξενούμενους, στο ενδιάμεσο, να μη βρίσκουν στόχο σε τρεις συνεχείς προσπάθειες για τρίποντο (Τόμας, Πάσαλιτς, Μούρτο) και τον Μαργαρίτη, επιπλέον, να σταματά εντυπωσιακά σε λέι απ τον Πάσαλιτς, η διαφορά «ανέβηκε» εκ νέου στους 13 πόντους (37’ 58-45), δεδομένο που έγειρε οριστικά την πλάστιγγα στο παιχνίδι για τους γηπεδούχους.

Τα δεκάλεπτα: 22-13, 40-26, 51-35, 62-51.

ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Μπρέμερ 7 (2), Λάνγκφορντ 7, Λιάπης Κάρτερ 10 (2), Τσόχλας 4, Δέδας 2, Μαργαρίτης 14 (1), Οντουμ 11 (1), Χαριτόπουλος 4, Σαλούστρος 3

ΑΡΗΣ (Δημήτρης Πρίφτης): Πάσαλιτς 5 (1), Τσιάρας, Ριντ 2, Τόμας 8 (2), Πουλιανίτης, Χαρίσης 9, Βεζένκοφ 10 (2), Νέιμικ 2, Μούρτος 7, Σίμτσακ 8

* Λεκτική αντιπαράθεση με την κερκίδα είχε, στην προθέρμανση για το δεύτερο ημίχρονο, ο Μουχάμεντ Πάσαλιτς, με συνέπεια να δημιουργηθεί ολιγόλεπτη ένταση στον αγωνιστικό χώρο

* Μικρή ένταση δημιουργήθηκε, με την ολοκλήρωση του αγώνα, αφού αποχώρησαν οι παίκτες του Αρη για τα αποδυτήρια, ανάμεσα σε οπαδούς του ΠΑΟΚ και αστυνομικές δυνάμεις.

Δες επίσης

Ο Στιβ Πάνος στον Προμηθέα Πατρών

Ο Στιβ Πάνος θα φορά τη φανέλα του Προμηθέα Πατρών για τα επόμενα δύο χρόνια, όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος της Αχαΐας. H απόκτηση του Στιβ Πάνος από τον Προμηθέα Πατρών επικυρώθηκε με την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσαν σήμερα (25/6) οι νεοφώτιστοι. Η ομάδα του Μάκη Γιατρά ενέταξε στο δυναμικό της τον 27χρονο σέντερ, ο οποίος θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Α2 κατηγορία. Στα τέσσερα χρόνια παρουσίας στην Basket League, έχει φορέσει τη φανέλα των Κολοσσού, Καβάλας και Τρικάλων, με ιδιαίτερη επιτυχία. H  συμφωνία με τους Πατρινούς θα αποφέρει στον ομογενή σέντερ ένα ποσό που θα φτάνει τις 100 χιλιάδες ευρώ, για τα δύο χρόνια που θα αγωνίζεται υπό τις οδηγίες του Μάκη Γιατρά. Η σχετική ανακοίνωση: "Ο Α.Σ.Π. Προμηθέας ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με το Στιβ Πάνος για τα επόμενα 2 χρόνια και τον καλωσορίζει στην οικογένειά του".