Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024
trikaladay.gr / Αθλητισμός / Από τον Κόζιακα στο Παρίσι

Από τον Κόζιακα στο Παρίσι

Διακρίσεων συνέχεια για τον Περικλή Μητρονάτσιο

Το Σάββατο 9/5/2015 πραγματοποιήθηκε το Brevet (ποδηλατικές υπεραποστάσεις) με την επωνυμία “Giro di Grecia Centrale” γύρος Στέρεας Ελλάδας. Μια διαδρομή συνολικού μήκους 612 χιλ και 8080 θετικής υψομετρικής ανόδου, η οποία είναι χαρακτηρισμένη σαν το ποιο δύσκολο 600άρι στο καλεντάρι του 2015. Συγκεκριμένα η εκκίνηση δόθηκε στις 6 π.μ. και οι ποδηλάτες κάλυψαν την διαδρομή Ελευσίνα – Ελικώνας – Δίστομο – Ναύπακτος – Θέρμο – Προύσος – Καρπενήσι – Λαμία – Μπράλος – Γκάζα – Ελευσίνα. Η  θερμοκρασία κατά την διάρκεια της ημέρας άγγιξε τους 37°C ενώ βραδινές ώρες στο Καρπενήσι ο υδράργυρος έπεσε στους 1-3°C. Η πορεία για λόγους ασφαλείας διακόπηκε για τρείς ώρες στο Καρπενήσι, καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επικρατούσαν στον Τυμφηστό (1400 μ.) ήταν απαγορευτικά για την συνέχιση της διαδρομής.

Την Κυριακή  και μετά από 35 ώρες και 17 λεπτά τερμάτισαν μαζί οι ποδηλάτες Κεντέρης  Μιχάλης, Κωνσταντόπουλος Νίκος και o Τρικαλινός Μητρονάτσιος Περικλής. Ο  Μητρονάτσιος απέσπασε τον τίτλο του Super Randonneur για την σεζόν 2015 και θα λάβει μέρος στην κούρσα των 1200 km που θα γίνει στη Γαλλία στις 16/8/2015 στη διαδρομή Παρίσι – Βρέσδη – Παρίσι   εκπροσωπώντας την χώρα μας στο πρώτο γκρουπ αθλητών σύμφωνα με τους χρόνους που κατέγραψε το 2014.

Σημειώνουμε ότι ο κ. Μητρονάτσιος είναι ο διαχειριστής του Ορειβατικού Καταφυγίου Κόζιακα καθώς και ο εμπνευστής του project VO2 max που οραματίζεται την ανάδειξη του αθλητικού τουρισμού στο βουνό του Ασκληπιού.

Το καταφύγιο Κόζιακα θα είναι ενεργό όλο το καλοκαίρι διοργανώνοντας συνεχώς αθλητικά Event. Για φέτος έχουν προγραμματιστεί αγώνες δρόμου ποδηλασίας και ΜΤΒ καθώς και 2 Brevet «Κόζιακας Tour 2015» 200km & «Η Στράτα των Βλάχων» 400km.

 

 

 

 

 

Δες επίσης

Ο Στιβ Πάνος στον Προμηθέα Πατρών

Ο Στιβ Πάνος θα φορά τη φανέλα του Προμηθέα Πατρών για τα επόμενα δύο χρόνια, όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος της Αχαΐας. H απόκτηση του Στιβ Πάνος από τον Προμηθέα Πατρών επικυρώθηκε με την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσαν σήμερα (25/6) οι νεοφώτιστοι. Η ομάδα του Μάκη Γιατρά ενέταξε στο δυναμικό της τον 27χρονο σέντερ, ο οποίος θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Α2 κατηγορία. Στα τέσσερα χρόνια παρουσίας στην Basket League, έχει φορέσει τη φανέλα των Κολοσσού, Καβάλας και Τρικάλων, με ιδιαίτερη επιτυχία. H  συμφωνία με τους Πατρινούς θα αποφέρει στον ομογενή σέντερ ένα ποσό που θα φτάνει τις 100 χιλιάδες ευρώ, για τα δύο χρόνια που θα αγωνίζεται υπό τις οδηγίες του Μάκη Γιατρά. Η σχετική ανακοίνωση: "Ο Α.Σ.Π. Προμηθέας ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με το Στιβ Πάνος για τα επόμενα 2 χρόνια και τον καλωσορίζει στην οικογένειά του".