Κυριακή, 29 Μάρτιος 2020
trikaladay.gr / Κόσμος / Η viral ανάρτηση για το πρόσωπο του ρατσισμού

Η viral ανάρτηση για το πρόσωπο του ρατσισμού

Το γύρο του διαδικτύου κάνει εδώ και λίγες μέρες η ανάρτηση του Emmit Eclass Walkerστο Facebook, η οποία αποκαλύπτει τον ρατσισμό που εξακολουθεί να επικρατεί στις ΗΠΑ, και όχι μόνο.

‘Όλα ξεκίνησαν όταν ο ίδιος περίμενε στην ουρά ενός γκισέ αεροδρομίου. Πίσω ακριβώς βρισκόταν μια ξανθιά γυναίκα. Οι δυο τους περίμεναν στην ουρά για τους επιβάτες της πρώτης θέσης του αεροπλάνου.

Ξαφνικά, η εν λόγω κυρία του είπε πως έχει κάνει λάθος και δεν θα έπρεπε να περιμένει στην ουρά για την πρώτη θέση, με τον Emmit να δίνει την πλέον αφοπλιστική απάντηση: «Είμαι απλά ένας αράπης με λεφτά».

Διαβάστε τον διάλογο:

Εκείνη: Συγγνώμη, πιστεύω πως μάλλον βρίσκεστε σε λάθος σημείο, πρέπει να μας αφήσετε να περάσουμε. Αυτή η σειρά είναι για επιβάτες με προτεραιότητα (priority boarding).

Εγώ: 
Με το προτεραιότητα, εννοείτε πρώτης θέσης, σωστά;

Εκείνη: Ναι… Τώρα με συγχωρείτε, θα σας καλέσουν όλους εσάς αφού επιβιβαστούμε εμείς.

Εγώ: *της χώνω το priority boarding pass μου στη μούρη* Μπορείτε να χαλαρώσετε κυρία μου, είμαι στο σωστό σημείο, είμαι εδώ για περισσότερη ώρα, οπότε μπορείτε να επιβιβαστείτε μετά από εμένα.

Εκείνη:
 *συνεχίζει απτόητη* Πρέπει να είναι στρατιωτικός ή κάτι, αλλά εμείς πληρώσαμε για τις θέσεις μας οπότε και πάλι αυτός πρέπει να περιμένει.

Εγώ: Όχι, ήμουν πάντα πολύ μεγάλος (σε μέγεθος) για να είμαι σε οποιονδήποτε στρατό. Είμαι απλά ένας αράπης με λεφτά. 

Όλοι όσοι περίμεναν στην ουρά, άρχισαν να χειροκροτούν.

Δες επίσης

Πέθανε η πριγκίπισσα Μαρία-Τερέσα της Ισπανίας από τον κορονοϊό

Τη δυσάρεστη είδηση γνωστοποίησε η οικογένειά της Σε ηλικία 86 ετών έφυγε από τη ζωή η πριγκίπισσα ...