Σάββατο, 19 Οκτώβριος 2019
trikaladay.gr / Τοπικά / Ταξί-Δήμος Τρικκαίων 1 – 0

Ταξί-Δήμος Τρικκαίων 1 – 0

Δικαστική ήττα υπέστη η δημοτική αρχή Τρικάλων καθώς το Δικαστήριο δικαίωσε 10 Τρικαλινούς επαγγελματίες.
Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει το trikaladay, το Μονομελές Πρωτοδικείο Τρικάλων ενέκρινε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει στις 7 Ιουλίου 10 ιδιοκτήτες ταξί εναντίον του Δήμου Τρικκαίων διεκδικώντας κεντρική πιάτσα.
Οι εν λόγω ταξιτζήδες εδώ και ένα χρόνο αποσχίστηκαν από το Σωματείο των ράδιο ταξί αλλά η δημοτική αρχή αρνούνταν να τους παραχωρήσει πιάτσα σε κεντρικό σημείο της πόλης και τους παραχωρούσε 10 θέσεις στάθμευσης επί της οδού Στρ. Σαράφη στο ύψος του Ι Ναού Αγίου Στεφάνου, κάτι που όμως αρνήθηκαν οι ιδιοκτήτες των ταξί.
Όμως με την απόφαση που εξεδόθη πριν λίγες μέρες, στις 29 Ιουλίου, το Πρωτοδικείο υποχρεώνει τη δημοτική αρχή να παραχωρήσει χώρο στάθμευσης στην καρδιά της πόλης για τη δημιουργία πιάτσας και συγκεκριμένα επί της οδού Κανούτα, μεταξύ της κεντρικής πεζογέφυρας και της γέφυρας του Ασκληπιού.
Μάλιστα όπως αναφέρεται στην απόφαση ο Δήμος υποχρεούται να ξηλώσει τα μεταλλικά στοιχεία (σταντ) που υπάρχουν στο σημείο για τη στάθμευση δικύκλων, να τοποθετήσει πινακίδες στάθμευσης ταξί, καθώς και να προβεί σε διαγράμμιση του χώρου κατά μήκος και κατά πλάτος.
Να σημειωθεί ότι η δημοτική αρχή της «πάτησε» καθώς δεν φρόντισε να αποχαρακτηρίσει το συγκεκριμένο σημείο που λειτουργούσε παλιά ως πιάτσα των απλών ταξί, κάτι που ανακάλυψε η νομική σύμβουλος των ταξιτζήδων Χρύσα Ντιντή με αποτέλεσμα να κερδηθεί η υπόθεση σε βάρος του Δήμου

φωτο αρχείου

Δες επίσης

Φιλανθρωπική Συναυλία ζωής για τον Παναγιώτη-Ραφαήλ με την στήριξη του Δήμου Μετεώρων

Φιλανθρωπική συναυλία διοργανώνεται στην Καλαμπάκα, την Παρασκευή 18/10 και ώρα 20:00 στο χώρο του Πολιτιστικού ...

Αφήστε μια απάντηση