Πέμπτη, 22 Οκτώβριος 2020
trikaladay.gr / Τοπικά / Συνεργασία Δήμου Τρικκαίων – Ενωσης Συντακτών Θεσσαλίας
rhdr

Συνεργασία Δήμου Τρικκαίων – Ενωσης Συντακτών Θεσσαλίας

Την αρχή συνεργασίας ανάμεσα στον Δήμο Τρικκαίων και την Ενωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στ. Ελλάδας και Εύβοιας (ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε), σηματοδότησε η συνάντηση των δύο πλευρών στα Τρίκαλα. Ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου υποδέχθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Συντακτών. Με την ιδιότητα και του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Ελλάδας, ο κ. Παπαστεργίου συζήτησε θέματα σε σχέση με το δημοσιογραφικό επάγγελμα και την κατοχύρωσή του στους ΟΤΑ, όπως τέθηκαν από τον πρόεδρο της Ενωσης κ. Δημήτρη Χορταργιά.
Τονίστηκε ο σεβασμός στους ισχύοντες νόμους, αλλά και πρόσθετες βελτιώσεις που μπορούν να γίνουν προς όφελος και των δύο πλευρών, με γνώμονα την ουσιαστικότερη ενημέρωση των πολιτών.
Η συνεργασία επεκτάθηκε στη διοργάνωση ημερίδας με το γραφείο της ΕΕ Στην Ελλάδα την ερχόμενη άνοιξη σε ζητήματα ενημέρωσης και δημοσιογραφικής δεοντολογίας, υπό το πρίσμα και στο φόντο των ψευδών ειδήσεων (fake news). Τέλος, η αρχή της συνεργασίας επισφραγίστηκε και από συζήτηση σε θέματα ψηφιακών δεδομένων, κυρίως σε επίπεδο ενημέρωσης των πολιτών, είτε από τους ΟΤΑ είτε από τα ΜΜΕ. Για τον λόγο αυτόν, μετά τη συνάντηση, έγινε ενημέρωση – παρουσίαση πτυχών του control room του Smart Trikala, από τον δημοσιογράφο, ειδικό σύμβουλο του Δ. Τρικκαίων κ. Θανάση Μιχαλάκη.
Στη συνάντηση, από την πλευρά της Ενωσης Συντακτών, συμμετείχαν ακόμη, ο αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Πέτρου, ο γενικός γραμματέας κ. Γιάννης Γιαννακόπουλος, ο έφορος κ. Γιώργος Τσιγκλιφύσης, ο ταμίας κ. Κώστας Γκιάστας και το μέλος κ. Φώτης Καραγιάννης, ενώ για επαγγελματικούς λόγους απουσίαζε ο κ. Γιώργος Μπανάτσας.
Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Δες επίσης

Τα «Παντρολογήματα» του Γκόγκολ από το Θεσσαλικό Θέατρο στα Τρίκαλα 

Τα Παντρολογήματα του Γκόγκολ -έργο του 1842- είναι μια κωμωδία για τις σχέσεις αντρών και γυναικών, για την επιθυμία να ερωτευτούμε ...