Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021
trikaladay.gr / Τοπικά / Στο μισό η πτώση του τζίρου στην Τρικαλινή αγορά

Στο μισό η πτώση του τζίρου στην Τρικαλινή αγορά

Αποτελέσματα έρευνας του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων για την κίνηση στην αγορά την θερινή περίοδο των εκπτώσεων. Πτώση του τζίρου – 50% μεσοσταθμικά.

Σε έρευνα που διεξήχθη από τον Εμπορικό Σύλλογο Τρικάλων σε επιχειρήσεις της πόλης σχετικά με την κίνηση στην αγορά την περίοδο των εκπτώσεων του Ιουλίου, οι συνάδελφοι απάντησαν ως εξής:
Στην ερώτηση πως κινήθηκαν την περίοδο των εκπτώσεων, το 90% απάντησε ότι υπήρξε μεγάλη πτώση σε σχέση με πέρυσι, που μεσοσταθμικά κυμαίνεται στο 50%.
Στην ερώτηση για ποιο λόγο θεωρούν ότι δεν κινήθηκε η αγορά, το σύνολο των ερωτηθέντων απάντησε πως ο κύριος λόγος είναι η κακή ψυχολογία και η έλλειψη ρευστότητας που προκύπτουν από τις πολιτικές εξελίξεις και από την επιβολή των capital controls.
Επιπλέον, η πλειονότητα των ερωτηθέντων, στην ερώτηση σχετικά με το ποια ήταν η καλύτερη εβδομάδα από τις τρείς πρώτες των εκπτώσεων, απάντησαν την δεύτερη εβδομάδα (20 – 25/07).
Ο μέσος όρος των εκπτώσεων στις επιχειρήσεις της πόλης των Τρικάλων βρίσκεται στο 40% με 50%, ενώ ο μέσος όρος απόδειξης ανά πελάτη έχει μειωθεί σημαντικά, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014.
Ακόμη, οι 8 στους 10 ερωτηθέντες, απάντησαν πως έκλεισαν τα καταστήματά τους την Κυριακή 19 Ιουλίου, και η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων θεωρεί πως το άνοιγμα της Κυριακής δεν ωφέλησε τις επιχειρήσεις.
Όπως γίνεται αντιληπτό, η πολιτική και οικονομική αστάθεια, σε συνδυασμό με τον έλεγχο των τραπεζικών κεφαλαίων, έχουν αντίκτυπο και στην κίνηση της αγοράς, με αποτέλεσμα την μεγάλη μείωσή της.
Τέλος, ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων θεωρεί πως η επιστροφή της αγοράς σε καλύτερα δεδομένα, εξαρτάται από την έκβαση των αποτελεσμάτων στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές και κυρίως από την άρση των capital controls.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Δες επίσης

Στην Π.Ε Τρικάλων για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας

Στην περιοχή μας βρίσκεται αυτές τις ημέρες ο γνωστός καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, ...

Αφήστε μια απάντηση