Τετάρτη, 12 Αύγουστος 2020
trikaladay.gr / Θεσσαλία / Συνέδριο στο Βόλο για την αποτέφρωση νεκρών

Συνέδριο στο Βόλο για την αποτέφρωση νεκρών

Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016 θα γίνει στο ξενοδοχείο Vallis στην Αγριά Βόλου, το 3ο Συνέδριο της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος με θέμα «Εξέλιξη των ταφικών εθίμων στην Ελλάδα και η αποτέφρωση των νεκρών». Συνδιοργανώνεται με την «Ελληνική Κοινωνία Αποτέφρωσης», το «Επιμελητήριο Μαγνησίας» και την «Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας». Στο συνέδριο θα μιλήσουν εξέχουσες προσωπικότητες γύρω από νομοθετικά, νομικά και ιατροδικαστικού χαρακτήρα θέματα σχετικά με την αποτέφρωση των νεκρών. Στο χώρο του συνεδρίου θα λειτουργήσει έκθεση τεφροδόχων και προϊόντων ενθύμησης που χρησιμοποιούνται στις χριστιανικές χώρες και πλούσιο ενημερωτικό υλικό.
Εκτός των άλλων, στο συνέδριο, για τα συμμετέχοντα γραφεία τελετών και για τους δημοσιογράφους που θα καλύψουν τις εργασίες του συνεδρίου θα υπάρξει πρακτική εξάσκηση (ταφή τέφρας στη θάλασσα με σκάφος στον Παγασητικό) και θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης πως γίνεται η διαδικασία της ταφής της τέφρας στη θάλασσα και την φύση στις χώρες της Δύσης από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινωνίας Αποτέφρωσης που είναι επίσημο μέλος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Αποτέφρωσης (I.C.F.).

Δες επίσης

Βόλος: 23χρονος ζήτησε σε γάμο παντρεμένη από τον σύζυγό της και κατέληξαν στο τμήμα

Δεν γίνονται αυτά… αλλά να που γίνονται. Ένα πρωτοφανές περιστατικό φαίνεται πως συνέβη στον Βόλο, με έναν 23χρονο και ...

Αφήστε μια απάντηση