Τρίτη, 24 Νοέμβριος 2020
trikaladay.gr / Τοπικά / Συμμετοχή του ΑΚΕΘ σε συνάντηση εταίρων για το σχέδιο “Cloud Computing for School Networking and Learning” στην Αγγλία.

Συμμετοχή του ΑΚΕΘ σε συνάντηση εταίρων για το σχέδιο “Cloud Computing for School Networking and Learning” στην Αγγλία.

Το Αναπτυξιακό Κέντρο Θεσσαλίας (ΑΚΕΘ), ως εταίρος του προγράμματος Comenius Multilateral “Cloud Computing for School Networking and Learning” συμμετείχε στην 5η συνάντηση των εταίρων στο Devon της Αγγλίας μεταξύ 3 και 6 Ιουνίου 2015. Εκπρόσωπος του ΑΚΕΘ ήταν η Κωνσταντίνα Ζαχαρή.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα επιχειρεί να εξερευνήσει τις δυνατότητες υπηρεσιών ΤΠΕ βασισμένες στις τεχνολογίες Cloud ανοιχτού κώδικα και των web 2.0 εφαρμογών, προκειμένου να βελτιωθεί η μάθηση και η δικτύωση ανάμεσα σε μαθητές και καθηγητές από σχολεία σε αγροτικές ή/και απομονωμένες περιοχές της Ευρώπης.
Εταίρος υποδοχής ήταν το “Συμβούλιο της Κομητείας του Devon” , που είναι η Τοπική Αρχή υπεύθυνη για την ποιότητα της εκπαίδευσης στην περιοχή.
Οι εταίροι συζήτησαν θέματα σχετικά με την πρόοδο του έργου και των συναφών δραστηριοτήτων, καθώς και για οργανωτικά-διαχειριστικά θέματα. Ένα από τα κύρια θέματα συζήτησης ήταν η μέχρι τώρα εμπειρία των εταίρων από την πιλοτική εφαρμογή της πλατφόρμας RSC στα σχολεία, διότι είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι του σχεδίου. Επιπλέον, οι εταίροι επισκέφθηκαν τα σχολεία της Αγγλίας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και τα οποία τους παρουσίασαν τα καινοτόμα προγράμματα που εφαρμόζουν στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Άλλες δραστηριότητες που έλαβαν χώρα κατά τις συνεδρίες ήταν η βελτίωση της παιδαγωγικής και τεχνολογικής λύσης της πλατφόρμας RSC , των εκπαιδευτικών και παιδαγωγικών στρατηγικών, του εκπαιδευτικού υλικού και η διάδοση των αποτελεσμάτων του σχεδίου.
Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το σχέδιο, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του σχεδίου http://rsc-project.eu/ καθώς τη σελίδα του στο Facebook https://www.facebook.com/ruralschoolcloud

Δες επίσης

Στο «κόκκινο» σήμερα τα Τρίκαλα: Τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας

Σήμερα, 22 Νοεμβρίου 2020, δηλώθηκαν 1498 επιπλέον κρούσματα στην χώρα. Στη Θεσσαλία τα κρούσματα ανήλθαν ...

Αφήστε μια απάντηση