Σάββατο, 26 Σεπτέμβριος 2020
trikaladay.gr / Κόσμος / Η Ρωσία στέλνει στην Ιταλία στρατιώτες «βιολογικού πολέμου» για να καταπολεμήσουν την πανδημία (ΦΩΤΟ)

Η Ρωσία στέλνει στην Ιταλία στρατιώτες «βιολογικού πολέμου» για να καταπολεμήσουν την πανδημία (ΦΩΤΟ)

Η μάχη κατά του κορονοϊού δεν κοιτά συμμαχίες και σύνορα, τρανό παράδειγμα η Ρωσία η οποία στέλνει όλη τη βοήθεια που μπορεί στην Ιταλία, η οποία δείχνει να χάνει την άνιση μάχη που δίνει τον τελευταίο καιρό.

Εννέα φορτηγά με ιατρικά υλικά πρώτης ανάγκης, οκτώ κινητές ιατρικές μονάδες, 100 στρατιωτικούς ειδικά εκπαιδευμένους σε τέτοιες συνθήκες, ένα στρατιωτικό εργαστήριο και 20 οχήματα κινητής απολύμανσης, αυτή είναι η δωρεά «ζωής» του Πούτιν στην Ιταλία.

 Ιταλία

Την ίδια ώρα κινητά συγκροτήματα με εξοπλισμό για διάγνωση και απολύμανση έφτασαν στον ιταλικό στρατιωτικό αεροδρόμιο de Mare, που βρίσκεται 30 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ρώμης, σύμφωνα με δήλωση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας.

Οι πόρτες των στρατιωτικών φορτηγών έφεραν τη ρωσική και ιταλική σημαία με το μήνυμα «Από τη Ρωσία με αγάπη» να αναγράφεται στα ρωσικά τα ιταλικά και τα αγγλικά.

Στη Ρωσία μέχρι στιγμής είναι πολύ αργή η επέκταση της πανδημίας λόγω του ότι από πολύ νωρίς η Ρωσία «κλείδωσε» τα σύνορα με την Κίνα και υπέβαλε σε εξετάσεις τους εισερχόμενους, πιθανώς όμως και λόγω του κλίματος και της έκτασής της που δεν ευνοεί την ανάπτυξη του ιού.

Κορονοϊός

Η Ρωσία είχε ανακοινώσει ότι έλαβε από την Κίνα το στέλεχος του κοροναϊού,βάσει του οποίου οι Ρώσοι επιστήμονες έχουν ξεκινήσει εντατικές εργασίες για την παράλληλη παρασκευή έξι εμβολίων, τα οποία ομως δεν θα ειναι έτοιμα πριν περάσουν πολλοί, εως και 11 μήνες.

Ο πρωθυπουργός Μισουστιν δήλωσε ότι από την επόμενη εβδομάδα θα είναι διαθέσιμα και εξπρές διαγνωστικά τεστ για την ανίχνευση του ιού σε 1,5 το πολύ ώρα.

onalert/Με πληροφορίες από: Defence Blog

Δες επίσης

Ερντογάν: «Δεν έχω πρόβλημα να συναντηθώ με τον Μητσοτάκη, αλλά τί θα πούμε;»

O Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι δεν έχει νόημα στην παρούσα φάση μία συνάντηση και συζήτηση ...