Τρίτη, 31 Μάρτιος 2020
trikaladay.gr / Άρθρα / ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΕΔ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΕΔ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔΘ στη συνεδρίασή του στις 28-4-2015 συζήτησε το θέμα που αφορά στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και στην υποχρέωση των ΟΤΑ να μεταφέρουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος με αναδρομική ισχύ από 17-3-2015. Επί του θέματος τοποθετήθηκαν οι παρόντες Δήμαρχοι και τα μέλη του Δ.Σ και μετά από διαλογική συζήτηση ομόφωνα κατέληξαν στο παρακάτω ψήφισμα:
 Η Τ.Α σε καμιά περίπτωση δεν διαπραγματεύεται τις συνταγματικώς κατοχυρωμένες κατακτήσεις της , τη διοικητική της αυτοτέλεια και την αυτονομία της που δεν πρέπει να αμφισβητούνται σε καμία περίπτωση .
 Η ΠΕΔ Θεσσαλίας συντάσσεται με την απόφαση του Δ.Σ της ΚΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε στις 27-4-20156 με βάση την οποία:
1. Οι δήμοι δεν θα μεταφέρουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος μέχρι να προχωρήσει η νομοθετική ρύθμιση των δεσμεύσεων του Πρωθυπουργού , καθώς και να διασαφηνισθεί ο μηχανισμός με τον οποίο θα γίνεται η διαχείριση των χρημάτων των Δήμων μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος , εφόσον αυτά κατατεθούν.
2. Η τελική στάση των δήμων θα καθορισθεί στις 7 Μαΐου 2015 στο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ που θα πραγματοποιηθεί στην Χαλκιδική.
3. Η ΠΕΔ Θεσσαλίας καθώς και οι ΠΕΔ όλης της χώρας να μην μεταφέρουν τα διαθέσιμά ποσά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος διότι χρηματοδοτούνται από τις εισφορές των Δήμων και όχι απευθείας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Επίσης τα χρηματικά διαθέσιμα των περισσοτέρων ΠΕΔ της χώρας είναι ελάχιστα και μόλις που επαρκούν για τη μισθοδοσία και τα απαραίτητα λειτουργικά της έξοδα.
4. Το Δ.Σ της ΠΕΔΘ δηλώνει απερίφραστα την στήριξή του στην εθνική διαπραγματευτική προσπάθεια για την παραμονή της χώρας μας στην ευρωζώνη ως ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για την ΠΕΔ Θεσσαλίας
Ο Πρόεδρος

Γεώργιος Κωτσός
Δήμαρχος Μουζακίου

Δες επίσης

Ηλίας Βλαχογιάννης: Ουδείς ανεύθυνος στη Δημοκρατία μας…..

Ο ιός COVID 19,γνωστότερος και ως κορωνο’ι’ος, δοκιμάζει σε παγκόσμιο επίπεδο τις κοινωνίες και τις ...

Αφήστε μια απάντηση