Πέμπτη, 12 Δεκέμβριος 2019
trikaladay.gr / Ελλάδα / Πως θα γίνει το δημοψήφισμα της Κυριακής

Πως θα γίνει το δημοψήφισμα της Κυριακής

Στις κάλπες θα προσέλθουν οι Έλληνες πολίτες την Κυριακή 5 Ιουλίου προκειμένου να ψηφίσουν «ναι» ή «όχι» στο δημοψήφισμα που αποφάσισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και εγκρίθηκε από τη Βουλή στην ψηφοφορία που ολοκληρώθηκε στις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής με 178 υπέρ και 120 κατά.

Η κυβέρνηση συντάσσει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη σύντμηση των προθεσμιών προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Η ΠΝΠ ενδεχομένως να υπογραφεί μέχρι το βράδυ από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Εν τω μεταξύ, το ερώτημα του δημοψηφίσματος δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Προβλέπεται να ακολουθηθεί διαδικασία όμοια με αυτή των εθνικών εκλογών. Δηλαδή θα στηθούν κάλπες και οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι με την ταυτότητα ή το διαβατήριο τους θα προσέλθουν για να ψηφίσουν.
Τα ψηφοδέλτια θα είναι
α) ΝΑΙ
β) ΟΧΙ και
γ) Λευκό
Η ψηφοφορία αρχίζει στις 7.00 και ολοκληρώνεται στις 19.00 της ίδιας ημέρας.

Για να θεωρηθεί έγκυρο το αποτέλεσμα της λαϊκής ετυμηγορίας, στο μεν πρώτο είδος δημοψηφίσματος για κρίσιμα εθνικά θέματα θα πρέπει η συμμετοχή των ψηφοφόρων να είναι στο 40%, ενώ για το δεύτερο το λεγόμενο «νομοθετικό» θα πρέπει στην κάλπη να προσέλθει το 50% του εκλογικού σώματος.
.

Δες επίσης

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ: Σκληρός κακοποιός έκοψε το «βραχιολάκι» και εξαφανίστηκε

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ., καθώς ένας 35χρονος Αλβανός κακοποιός έκοψε το «βραχιολάκι» ηλεκτρονικής επιτήρησης ...

Αφήστε μια απάντηση