Δευτέρα, 16 Δεκέμβριος 2019
trikaladay.gr / Ελλάδα / Πνίγεται στο όζον η Αθήνα. Πώς θα προφυλαχθείτε

Πνίγεται στο όζον η Αθήνα. Πώς θα προφυλαχθείτε

Οδηγίες για την προφύλαξη του πληθυσμού εξέδωσε το υπουργείο Υγείας λόγω υπέρβασης του ορίου για το όζον στην Αθήνα

Το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενημέρωσε ότι σήμερα 5/09/2015 σύμφωνα με τις μετρήσεις του Δικτύου Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης της Αθήνας, υπήρξε υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης (180 μg/m3) για το όζον σε τρεις σταθμούς μέτρησης.

Συγκεκριμένα μέχρι τις 15:00 παρατηρήθηκε μέγιστη Ωριαία Τιμή Ο3 196 μg/m3 στο Σταθμό Μέτρησης Αμαρουσίου, μέγιστη Ωριαία Τιμή Ο3 226 μg/m3 στο Σταθμό Μέτρησης Αγίας Παρασκευής και Ωριαία Τιμή Ο3 224 μg/m3 (από μέγιστη Ωριαία Τιμή Ο3 235 μg/m3 νωρίτερα) στο Σταθμό Μέτρησης Θρακομακεδόνων.

Για το λόγο αυτό σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας παρέχονται οι ακόλουθες οδηγίες για την προφύλαξη του πληθυσμού:

«Άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνιστάται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης συνιστάται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα».

Αναμένεται μείωση των τιμών όζοντος από το απόγευμα.

Η αρμόδια Υπηρεσία του ΥΠΑΠΕΝ παρακολουθεί την εξέλιξη των τιμών της ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε 24-ωρη βάση και θα προβεί σε νεότερη ανακοίνωση εφόσον υπάρξει αξιόλογη μεταβολή.

news247

Δες επίσης

Το πρώτο χριστουγεννιάτικο δέντρο που στολίστηκε ποτέ στην Ελλάδα και η άγνωστη ιστορία πίσω από το έθιμο

Πρώτο χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Ελλάδα – Η ιστορία του: Έχει να κάνει με ένα στολισμένο έλατο, που ...

Αφήστε μια απάντηση